Τα σενάρια που εξετάζει η Ασφάλεια για το θάνατο του Μαυρίκου

Τα σενάρια που εξετάζει η Ασφάλεια για το θάνατο του Μαυρίκου

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA που, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να επιβεβαιώσουν ότι ο οδηγός του μαύρου Cayenne που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη». Η ασφάλεια ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος με τα επικρατέστερα να κάνουν λόγο για δολιοφθορά ή μηχανική βλάβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες της Ασφάλειας ερευνούν με προσοχή το τι μπορεί να συνέβη τη μια ώρα από τις 13:30 έως τις 14:30 περίπου, που η μαύρη Porsche Cayenne έμεινε σταθμευμένη σε δρόμο του Αμαρουσίου πριν επιβιβαστεί σε αυτή ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολη και βγει στην Αττική Οδό, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν υπήρξε δολιοφθορά που οδήγησε στην ανάφλεξη του πανάκριβου SUV.

Όπως έγινε γνωστό χθες και όπως επιβεβαίωσε ο συνήγορος του Παναγιώτη Μαυρίκου Αλέξης Κούγιας μιλώντας στην απογευματινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο εκδότης πριν βγει στην Αττική Οδό είχε πραγματοποιήσει ραντεβού στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μαυρίκος κατά τη διάρκεια του ραντεβού που διήρκεσε περί τη μια ώρα δεν έβαλε το πολυτελές τζιπ του σε κάποιο γκαράζ, αλλά το πάρκαρε σε κάποιο δρόμο του Αμαρουσίου.

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχει μπει το υλικό από κάμερες ασφαλείας γύρω από το σημείο που είχε παρκάρει ο 42χρονος εκδότης την Porsche του. Κατά πληροφορίες οι Αρχές γνωρίζουν το δρόμο, αλλά όχι το ακριβές σημείο. Αυτό που θέλουν να δουν οι ερευνητές της Ασφάλειας είναι αν κατά τη διάρκεια των 60 αυτών λεπτών που το τζιπ έμεινε παρκαρισμένο στο δρόμο και άρα αφύλακτο, το πλησίασε κάποιος ή υπάρχουν άλλες τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Το πολυτελές τζιπ που κάηκε ολοσχερώς έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. με τους ερευνητές να το κάνουν φύλλο και φτερό προκειμένου να διαπιστώσουν τι οδήγησε στην ανάφλεξή του.

Επίσης, στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. Βρίσκεται και το υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού ενώ θα κληθούν για κατάθεση αυτόπτες μάρτυρες του δυστυχήματος αλλά και συνεργάτες του εκδότη, καθώς αν αποδειχθεί ότι ήταν δολιοφθορά θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα ποιος μπορεί να ήθελε νεκρό τον εκδότη της Ακρόπολης.

Τι μπορεί να δείξει το Cayenne

Ουσιαστικά από το τζιπ οι ερευνητές, αφού βρουν το σημείο από όπου ξέσπασε η φωτιά, θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν αν υπήρχαν ίχνη βραχυκυκλώματος ή μηχανικής βλάβης. Επίσης, θα ερευνήσουν και το αν υπάρχει ένδειξη εμπρηστικού μηχανισμού που προκάλεσε την ανάφλεξη.

Ωστόσο, η πρώτη μακροσκοπική έρευνα δεν δείχνει σημάδια που να δικαιολογούν έκρηξη, ενώ ούτε στην άσφαλτο της Αττικής Οδού υπήρχαν ίχνη, τόσο στο σημείο που σταμάτησε το τζιπ, όσο και νωρίτερα όσο βρισκόταν εν κινήσει (κάποιος κρατήρας που να μαρτυρά έκρηξη).

“Ήταν άριστα συντηρημένο”

Ο μηχανικός που συντηρούσε το πολυτελές τζιπ, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφεραν στην Αστυνομία ότι το Cayenne ήταν άριστα συντηρημένο, ενώ δεν επιβεβαιώνονται οι πρώτες πληροφορίες που ανέφεραν ότι SUV είχε υποστεί μετατροπή για να κινείται με υγραέριο.
Αξιωματικοί ΕΛΑΣ: «Πολύ περίεργο δυστύχημα»
Οι αρμόδιοι της ΕΛΑΣ ερευνούν πάντως, όπως προαναφέρθηκε, με ιδιαίτερη προσοχή τα αίτια του δυσυχήματος, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου της δολιοφθοράς. «Είναι ένα πολύ, μα πάρα πολύ περίεργο ατύχημα» είπαν στο iefimerida υψηλόβαθμες πηγές της ΕΛΑΣ που είδαν το υλικό από της κάμερες της Αττικής οδού.

Όπως περιγράφουν οι πηγές αυτές, το αυτοκίνητο κινούνταν στην αριστερή λωρίδα της Αττικής οδού στο ύψος του κόμβου του Mall στο Μαρούσι, στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Ξαφνικά, χωρίς να υπάρξει πρόσκρουση, το πολυτελές SUV σταμάτησε στο αριστερό ρεύμα. Οι κάμερες δεν δείχνουν κάποια κίνηση από τον οδηγό. Περίπου 20 δευτερόλεπτα αργότερα, ξεσπά η πυρκαγιά. Κανείς δεν γνωρίζει τι μεσολάβησε στα 20 αυτά κρίσιμα δευτερόλεπτα. Η αριστερή πόρτα του αυτοκινήτου ήταν σφηνωμένη στο στηθαίο της Αττικής οδού και δεν άνοιξε. Ερώτημα παραμένει ως εκ τούτου γιατί ο οδηγός δεν επιχείρησε να βγει από την δεξιά πόρτα, όπως και γιατί σταμάτησε στην ταχεία λωρίδα κυκλοφορίας ξαφνικά, χωρίς να υπάρξει πρόσκρουση.
«Ή κάτι παθολογικό του συνέβη και ακινητοποίησε το αμάξι του ή κάτι κατάλαβε ότι τρέχει με το αυτοκίνητο και σταμάτησε» λένε υψηλόβαθμες πηγές της ΕΛΑΣ.

Πιθανολογούν ότι ο οδηγός μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά πανικοβλήθηκε ή έχασε τις αισθήσεις του.
Το ΙΧ ήταν μοντέλο 2008, άρα δεν ήταν εφοδιασμένο με υψηλή τεχνολογία (όπως σύστημα αυτόματης ακινητοποίησης του οχήματος σε περίπτωση που αντιληφθεί ότι ο οδηγός δεν έχει τις αισθήσεις του ή τον πήρε ο ύπνος.

Το βίντεο με το υλικό από τις κάμερες τις εταιρείας «Αττική οδός» έχει διαβιβαστεί στην Ασφάλεια Αττικής που έχει επιληφθεί της υπόθεσης. Αν ανακαλύψει υπολείμματα πχ από εκρηκτικό μηχανισμό θα το αναλάβει το Εκβιαστών-Ανθρωποκτονιών. Αν όχι θα αναλάβει την διερεύνηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σε περίπτωση που πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, εφόσον βγει προκήρυξη θα το αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Αδύνατη η αναγνώριση από τους οικείους του

Η σύζυγός και η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου μετέβησαν χθες στο ΚΑΤ για να αναγνωρίσουν την σορό, ωστόσο, αφενός η σορός ήταν πλήρως απανθρακωμένη και αφετέρου οι ίδιες ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσαν να είναι σίγουρες. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές πάντως, η σύζυγός Μαυρίκου, Ευαγγελία Συρίγου, αναγνώρισε κάποια προσωπικά του αντικείμενα, όπως τον σταυρό που φορούσε, το ρολόι, την βέρα και το κινητό του τηλέφωνο. Η Porsche Cayenne ανήκει στην σύζυγο του εκδότη της Ακρόπολης και επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο χρησιμοποιούσε ο άντρας της.

Επειδή δεν κατέστη δυνατή η αναγνώριση καθώς η σορός του οδηγού του τζιπ ήταν πλήρως απανθρακωμένη, θα γίνει εξέταση DNA, σύγκριση γενετικού υλικού του νεκρού με αυτό της μητέρας του Παναγιώτη Μαυρίκου για να γίνει και η επιβεβαίωση για την ταυτότητα του νεκρού.

Χθες, πάντως, ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στα parapolitika.gr, είχε επιβεβαιώσει ότι ο άνδρας που κάηκε ζωντανός στην Αττική Οδό είναι ο γνωστός εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια ο οποίος όπως ανέφερε τον αναζητούσε πολλές ώρες τόσο ο ίδιος γιατί είχαν ραντεβού και οι συνεργάτες του, αλλά και η οικογένειά του χωρίς αποτέλεσμα. Ο Αλέξης Κούγιας ήταν συνήγορος του Παναγιώτη Μαυρίκου και του Τάκη Μουσσά για τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος που τους απαγγέλθηκαν και συνελήφθησαν, μαζί με τον δημοσιογράφο Χρήστο Φράγκο, για υπόθεση εκβιασμού σε βάρος επιχειρήσεων του δημοσίου.Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και για δωροδοκία. Επιπλέον δίωξη για την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη Μαυρίκου.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments