Κατρούγκαλος: “Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα” – Δεν τίθεται θέμα κατάργησης 13ου – 14ου μισθού

Κατρούγκαλος: “Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα” – Δεν τίθεται θέμα κατάργησης 13ου – 14ου μισθού

“Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα” δηλώνει στην εφημερίδα Είδηση ο Γιώργος Κατρουγκαλος, με αφορμή σχετική αναφορά της Όλγας Γεροβασίλη την περασμένη εβδομάδα.

Ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να δίνει το λόγο στους πολίτες για ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή η ιδιωτικοποίηση του νερού και της ενέργειας. Διευκρινίζει όμως ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τις διαδικασίες της Βουλής.

Σχετικά με την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η εκλογή Προέδρου δε λεει κάτι από μόνη της, “είναι όμως ένα κομμάτι του ψηφιδωτού μιας συνολικής αλλαγής που θα προτάξει για το πολιτικό σύστημα”.

Ο υπουργός Εργασίας επαναλαμβάνει ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας μάλιστα ότι «είναι ένα θέμα που δεν θέτει καν το ΔΝΤ.’

Σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις ο κ Κατρούγκαλος τόνισε ότι “η οποία υποχώρηση γίνει θα είναι σχεδόν διαδικαστική. Στο ποιο όργανο θα αποφασίζει στο δικαίωμα για απεργία… Η συζήτηση σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων δεν φαίνεται να μας οδηγεί σε δυσάρεστες εκπλήξεις”.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.