Εισαγγελέας στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ τα ξημερώματα

Εισαγγελέας στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ τα ξημερώματα

Έρευνα στις εγκαταστάσεις της ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο πραγματοποίησε νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης αντιεισαγγελέας βάρδιας μετά από μήνυση που υπέβαλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στον δημοσιογράφο και παρουσιαστή της «Δίκης» Κυριάκο Θωμαΐδη.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα αστυνομικοί της ασφάλειας μετέβησαν μετά από μήνυση που κατατέθηκε στο Α.Τ Δημοτικού Θεάτρου στον ΣΚΑΙ προκειμένου να συλλάβουν τον δημοσιογράφο.

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης αρνήθηκε να τους ακολουθήσει και ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία παρουσία εισαγγελέα. Άμεσα περιπολικό μετέβη στην Ελευσίνα, όπου και μετέφεραν την αντιεισαγγελέα βάρδιας.

Από την 01:30 τα ξημερώματα έως και τις 02:10 η δικαστική λειτουργός έλεγχε τους ορόφους του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής, προκειμένου να εντοπίσει τον Κυριάκο Θωμαΐδη κάτι που δεν κατέστη εφικτό. Τελικώς μετά τις άκαρπες έρευνες η αντιεισαγγελέας έφυγε από το κτίριο, ενώ περιμετρικά αυτού παρέμειναν αστυνομικοί σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης.

Σύμφωνα με τα parapolitika.gr ο Κυριάκος Θωμαΐδης, κατά τη διάρκεια της μαγνητοσκοπημένης εκπομπής «Η Δική του ΣΚΑΪ» που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, παρουσίασε έγγραφο υλικό από δικογραφίες, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα είχε εκδοθεί καταδικαστική απόφαση από το Εφετείο Πειραιά που επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο συμφωνα με την οποία απαγορεύεται η οποιαδήποτε δημοσιοποίηση νομικών εγγράφων, ενώ παραλληλα ειχε επιδικάσει καταβολή αποζημίωσης προς τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μετά το περιστατικό η διοίκηση του ΣΚΑΪ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

“Πρωτόγνωρες καταστάσεις για ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες συνέβησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ξημερώματα Τρίτης 14 Ιουνίου 2016. Κατόπιν εγκλήσεως του Βαγγέλη Μαρινάκη για δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης (πλημμέλημα του μονομελούς) από τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη κατά τη διάρκεια της εκπομπής του η “ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑϊ” κινητοποιήθηκε η αστυνομία και η εισαγγελία Πειραιά και εισήλθαν στο κτίριο των εγκαταστάσεων του ΣΚΑΙ προσπαθώντας να εντοπίσουν και να συλλάβουν το δημοσιογράφο.

Η εντυπωσιακή κινητοποίηση της αστυνομίας, η έρευνα σε χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΚΑΪ, Ο υπερβάλλων ζήλος για τη σύλληψη του δημοσιογράφου με αφορμή μία αβάσιμη καταγγελία του Μαρινάκη, προσβάλλουν το κράτος δικαίου, την ελευθεροτυπία και προκαλούν απορία στους πολίτες γιατί στα σοβαρά κακουργήματα δεν βλέπουν αντίστοιχη ετοιμότητα της αστυνομίας!”

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments