Επιστολή Μητσοτάκη στον Βούτση για την υποβάθμιση της Βουλής

Επιστολή Μητσοτάκη στον Βούτση για την υποβάθμιση της Βουλής

Τετρασέλιδη επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για κυβερνητικές πρακτικές υποβάθμισης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Σε αυτήν θέτει θέματα που αφορούν στον τρόπο νομοθέτησης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία προκύπτουν, είτε από κατάχρηση διαδικασιών, είτε από παράβαση κανόνων, ακόμη και συνταγματικού επιπέδου.

Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, ειδικότερα στη συχνότητα νομοθέτησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες συνταγματικές προϋποθέσεις, στην κατάθεση μεγάλου αριθμού άσχετων τροπολογιών στα συζητούμενα νομοσχέδια, καθώς και στην αντικατάσταση ολόκληρων άρθρων νομοσχεδίων – λίγο πριν την ψήφισή τους – με πρόσχημα νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Επιπλέον, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει την επιλεκτική προτεραιότητα στα αιτήματα Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, καθώς και την συστηματική υποβάθμιση του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ευθύνη Υπουργών, που αρνούνται να προσέλθουν στη Βουλή.

*Επισυνάπτεται η επιστολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

EPISTOLH_edit (1)

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments