“Βόμβα” Πάγκαλου για τα Ίμια – Τι αποκάλυψε (ΒΙΝΤΕΟ)

“Βόμβα” Πάγκαλου για τα Ίμια – Τι αποκάλυψε (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια αποκάλυψη “βόμβα” για το ρόλο των Αμερικανών στην κρίση των Ιμίων προέβη ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδα Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή “Ιστορίες” του ΣΚΑΪ, ο τότε Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ του εκμυστηρεύτηκε μια μυστική επιχείρηση που είχε μπει σε ισχύ εκείνα τα κρίσιμα 24ωρα.

Ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε τον διάλογο μεταξύ των δύο αντρών όπου ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ του αποκάλυψε ότι πλοία των ΗΠΑ παρακολουθούσαν τις κινήσεις των πλοίων της Τουρκίας και της Ελλάδας και ήταν εξοπλισμένα με ηλεκτρονικά μηχανήματα με τα οποία είχαν διαλύσει τον ηλεκτρονικό ορίζοντα.

Δηλαδή, μόλις μια από τις δύο χώρες αποφάσιζε να εκτοξεύσει πυραύλους θα πήγαιναν όλοι στη θάλασσα, όπως ανέφερε ο Θ. Πάγκαλος.

Δηλαδή τα αμερικανικά πολεμικά σκάφη που έπλεαν τον Ιανουάριο του 1996 στην περιοχή των Ιμίων ήταν έτοιμα να μπλοκάρουν ηλεκτρονικά τα οπλικά συστήματα των δύο πλευρών για να αποφευχθεί ο πόλεμος.

“Μου λέει “δεν ήταν δύο αμερικανικά πλοία εκεί περα”; Λέω ναι, αυτά παρακολουθούσαν τις κινήσεις των πλοίων της Τουρκίας και της Ελλάδας. Ναι, μου λέει, αλλά πέραν αυτού, είχαν ηλεκτρονικά μηχανήματα με τα οποία είχαν διαλύσει τον ηλεκτρονικό ορίζοντα. Δηλαδή, μόλις αποφασίζατε να ρίξετε εσείς ή Τούρκοι ή και οι δύο τους πυραύλους σας θα πήγαιναν όλοι στη θάλασσα” τόνισε, εξηγώντας πως τα δύο πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού, τα οποία έπλεαν στην περιοχή των Ιμίων θα μπλόκαραν με τα συστήματα που διέθεταν τα ελληνικά οπλικά συστήματα.

Παράλληλα ο κ. Πάγκαλος είπε ότι εκλήθη να κάνει διπλωματία με ανύπαρκτο στόλο. “Η δύναμη των Τούρκων ήταν σαφώς υπέρτερη. Υπήρχε συντριπτική υπεροχή της Τουρκίας εάν γινόταν το μπραφ θα κλαίγανε μανούλες από την πλευρά μας” σημείωσε.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments