Ελπίδες για επίλυση του Κυπριακού έως τέλος του 2016 δίνει ο Μπαν Κι Μουν

Ελπίδες για επίλυση του Κυπριακού έως τέλος του 2016 δίνει ο Μπαν Κι Μουν

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, έκαν λόγο για σημαντική πρόοδο στα ανοιχτά ζητήματα στο Κυπριακό, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το θέμα θα επιλυθεί έως το τέλος του 2016.

Ο Μπαν Κι Μουν δήλωσε από τις Βρυξέλες ότι «οι ηγέτες των δύο πλευρών έχουν επιδείξει προσήλωση και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στα ανοιχτά ζητήματα. Μένουν ακόμη αρκετά, αλλά θα ήταν ευχής έργον να βρεθεί λύση μέχρι το τέλος του 2016». Σημείωσε ότι ο ίδιος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να υποστηρίξει τη «δύσκολη διαδικασία της λήψης αποφάσεων».

Ο ΓΓ του ΟΗΕ πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής από την μεριά του υπογράμμισε πως «τώρα είναι η στιγμή να μπει ένα τέλος σε αυτήν την επίπονη διαδικασία». Παράλληλα, έκανε έκκληση στις δύο πλευρές να τη φέρουν εις πέρας «πριν το τέλος της θητείας του ΓΓ του ΟΗΕ».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments