Πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά Μουζάλα

Πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά Μουζάλα

Σε νέο αντάρτικο προχωρούν πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τροπολόγια Μουζάλα για τις απελάσεις στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Η τροπολογία, μετά από το σίριαλ κατατίθεται, αποσύρεται, επανακατίθεται, προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση βουλευτών της συμπολίτευσης και συγκεκριμένα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καραγιαννίδη, Α. Καββαδία, Γ. Πάλλη, Γ. Ψυχογιού και Χ. Παπαδόπουλου, οι οποίοι με εσωτερική επιστολή τους σε συναδέλφους τους βουλευτές του κόμματός τους, εκφράζουν την κάθετη διαφωνία τους με το περιεχόμενο και τον τρόπο κατάθεσης της επίμαχης τροπολογίας, ζητούν την απόσυρσή της από τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και καλούν τους «συντρόφους» τους να υπογράψουν σε λίστα για να ασκήσουν πίεση στον αρμόδιο υπουργό.

Οι 5 βουλυτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η τροπολογία κινείται στα όρια της συνταγματικότητας και προειδοποιούν ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση ονομαστικής ψηφοφορίας οι ίδιοι θα καταψηφίσουν την τροπολογία.

Η επιστολή των 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

στο νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο ο σύντροφος Μουζάλας έφερε μία τροπολογία χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την κοινοβουλευτική ομάδα και την αντίστοιχη ΕΠΕΚΕ μεταναστευτικού, τροπολογία που αφορά την σύνθεση των επιτροπών ασύλου. Η τροπολογία είναι στα όρια της συνταγματικότητας, αλλά και της κοινής μας θέσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η τροπολογία αυτή δεν έχει την υποστήριξη μας γιατί αντιβαίνει σε ταυτοτικές μας θέσεις και δεν υπαγορεύεται καν απο το πρόσφατο Νομοσχέδιο του Υπουργείου που ψηφίσαμε».

Ζητούμε από τον σ. Μουζάλα να αποσύρει την συγκεκριμένη τροπολογία ώστε να υπάρξει περιθώριο χρόνου για συζήτηση, ενημέρωση και διατύπωση θέσεων τόσο από πλευράς ΚΟ, όσο και από το Κόμμα για να μπορέσουμε συντεταγμένα να αποφασίσουμε το τι πρέπει να γίνει και ποιά είναι η πολιτική του κόμματος μας στο μεταναστευτικό.
Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στο βαθμό που ο σύντροφος Μουζάλας επιμένει στην κατάθεση της τροπολογίας, σε βάρος της πολιτικής και της εσωκομματικής δημοκρατίας είμαστε υποχρεωμενοι-ες να γνωστοποιήσουμε την διαφωνία μας.

Στο βαθμό μάλιστα που θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη τροπολογία, θα εκφράσουμε τη διαφωνία μας εμπράκτως και σε κάθε περίπτωση δημόσια. Αν μάλιστα εγκριθεί θα γίνει από την αντιπολίτευση και όχι από το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ. Παρακαλούμε όσοι-ες βουλευτές, βουλεύτριες συμμερίζονται την διαφωνία μας να το δηλώσουν στη λίστα.

Καραγιαννίδης Χρήστος
Καββαδία Αννέτα
Ψυχογιός Γιώργος
Πάλλης Γιώργος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments