ΠΑΚΟΕ: Ποιες ακτές είναι ακατάλληλες έως και επικίνδυνες για κολύμβηση – Ετήσια έκθεση

ΠΑΚΟΕ: Ποιες ακτές είναι ακατάλληλες έως και επικίνδυνες για κολύμβηση – Ετήσια έκθεση

Τις 57 αγγίζουν οι παραλίες κρίθηκαν ως ακατάλληλες για κολύμβηση σε Αττική, Κορινθία, Εύβοια, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Πανελλήνικο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ).

Η έρευνα διεξήχθη στα ιδιόκτητα πιστοποιημένα εργαστήριά του, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατά το διάστημα από 2 έως 15 Μαΐου 2016 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας του Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

Παραπάνω από 1 στις 3 παραλίες στον Αργοσαρωνικό, τον Ευβοϊκό και τον Κορινθιακό είναι ακατάλληλες για κολύμβηση. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τις εκτεταμένες δειγματοληψίες σε 153 παραλίες που πραγματοποίησε το ΠΑΚΟΕ για 37η χρονιά. Συγκεκριμένα, 96 (62,74%) είναι οι Κατάλληλες (Κ) παράλιες για κολύμβηση και 57 (37,26%) είναι οι Ακατάλληλες (Α).

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσοστό των ακτών, που σύμφωνα με τους ελέγχους του ΠΑΚΟΕ κρίνονται ακατάλληλες για κολύμβηση, διότι δεν πληρούν τα πρότυπα για την ποιότητα των υδάτων και αναμένεται να αναρτηθούν πινακίδες που θα αναγράφουν «απαγορεύεται η κολύμβηση» είναι οι εξής:

1.Όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία, διυλιστήρια, διαλυτήρια πλοίων κ.α.
2. Οι παραλίες από το Φάρο Αυλίδας μέχρι Χαλκούτσι σε ποσοστό 60% (βλέπε πίνακες-χάρτες).
3.Οι παραλίες από το Χαλκούτσι έως τους Άγιους Αποστόλους σε ποσοστό 52,18%.
Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, οι αρμόδιες Διευθύνσεις των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι λιμενικές αρχές και ο ΕΟΤ υποχρεούνται να συνεργασθούν για την εφαρμογή ανασταλτικών μέτρων, με ιδιαίτερη έμφαση στη σήμανση περί της ακαταλληλότητας των ακτών κολύμβησης.

Αναλυτικά οι πίνακες αποτελεσμάτων θαλάσσιας μόλυνσης : Ιούνιος 2016

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Δείτε ολόκληρη την έκθεση ΕΔΩ

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments