Βέλγιο: Δίωξη στους τρεις από τους 12 που συνελήφθησαν για τρομοκρατία

Βέλγιο: Δίωξη στους τρεις από τους 12 που συνελήφθησαν για τρομοκρατία

Κατηγορίες κατά τριών Βέλγων πολιτών που συνελήφθησαν τη νύκτα και κατηγορούνται για απόπειρα τρομοκρατικών ανθρωποκτονιών και για συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Βελγίου.

Εννέα ακόμη ύποπτοι οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των νυκτερινών εφόδων αφέθηκαν ελεύθεροι, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.Η αστυνομική επιχείρηση αφορούσε πληροφορίες για συγκεκριμένες απειλές με επίκεντρο τον αγώνα Βέλγιο-Ιρλανδία στου Euro 2016.

Οι Σαμίρ Κ., Μουσταφά Μπ. και Τζαουάντ Μπ. περιλαμβάνονταν στους 40 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της βελγικής αστυνομίας. Σύμφωνα με «τα στοιχεία που περιήλθαν στη γνώσης μας, απαιτείτο άμεση ανάληψη δράσης», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το ιδιωτικό φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM, η απειλή αφορούσε κυρίως «fan zones» που είχαν οργανωθεί στο Βέλγιο εν όψει του αγώνα Βέλγιο-Ιρλανδία στο Μπορντό χθες το απόγευμα.

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε πολλές περιοχές, ανάμεσά τους το Μόλενμπεκ, το Σαρμπέκ και το Φορέ, τρεις περιοχές των Βρυξελλών όπου οι δράστες των επιθέσεων του Παρισιού και των Βρυξελλών διέθεταν διαμερίσματα για την προετοιμασία τους και για να χρησιμεύσουν στη συνέχεια ως κρησφύγετα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας , ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχον. «Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά», είπε. Κατόπιν αυτού, η κυβέρνηση αποφάσισε τη «διατήρηση» των δημοσίων εκδηλώσεων, ανάμεσά τους και αυτών που αφορούν το Euro-2016, λαμβάνοντας ωστόσο επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

 

Παράλληλα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Βελγίου ανακοίνωσε πως διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την κατάσταση συναγερμού στη χώρα, ενώ οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας της χώρας συνδέουν ορισμένους από τους συλληφθέντες με τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments