Βρυξέλλες: Λήξη συναγερμού – Ψεύτικη ζώνη με “εκρηκτικά” έφερε το δράστης

Βρυξέλλες: Λήξη συναγερμού –  Ψεύτικη ζώνη με “εκρηκτικά” έφερε το δράστης

Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες, μετά από την προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας στο εμπορικό κέντρο City 2, στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο ύποπτος που συνελήφθη φορούσε ψεύτικη ζώνη αυτοκτονίας που δεν περιείχε εκρηκτικά.

«Για την ώρα, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Le Soir. Νωρίτερα, ο κ. Μισέλ προήδρευσε σε σύσκεψη του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, όπου αποφασίστηκε η διατήρηση του συναγερμού ασφαλείας στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, το επίπεδο Τρία.

Νωρίτερα σήμερα, και όπως μετέδωσαν τα τοπικά και διεθνή ΜΜΕ ένας άνδρας που πιθανώς μετέφερε εκρηκτικά συνελήφθη μετά από τηλεφώνημα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο City 2 στις Βρυξέλλες. Ο συλληφθείς φέρεται να είναι το ίδιο άτομο που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Συνεχίζεται ωστόσο η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής μέσα στο εμπορικό κέντρο, που εκκενώθηκε, και στους γύρω δρόμους. Πάντως, ο κοντινός σταθμός Μετρό του Ροζιέ που είχε κλείσει νωρίτερα για προληπτικούς λόγος λειτουργεί και πάλι κανονικά ενώ αναμένεται να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο του Βοτανικού κήπου.

Η κρατική ραδιοτηλεόραση RTBF μετέδωσε νωρίτερα ότι ο συλληφθείς φαίνεται να είναι το ίδιο άτομο που ειδοποίησε την Αστυνομία, όμως δεν ήταν σαφές εάν η ζώνη που φορούσε περιείχε εκρηκτικά.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments