Γιούνκερ σε Τσίπρα: Η χώρα είναι σε καλό δρόμο, αν και η ανεργία δεν μειώνεται με ικανοποιητικό ρυθμό

Γιούνκερ σε Τσίπρα: Η χώρα είναι σε καλό δρόμο, αν και η ανεργία δεν μειώνεται με ικανοποιητικό ρυθμό

Αληθινό φίλο της Ελλάδας και σταθερό υποστηρικτή της ευρωπαϊκής ιδέας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς τον υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, υποστήριξε πως η συνάντησε γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα.

«Είμαι βέβαιος ότι θα ανταλλάξουμε απόψεις για να σταθεροποιήσουμε την ειλικρινή σχέση με την Κομισιόν σε μια στιγμή που η χώρα μπορεί να γυρίσει σελίδα και να προχωρήσει σε μια δίκαιη ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
«Ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι με την ίδια σοφία που κινηθήκαμε πέρυσι με την ίδια σοφία θα κινηθούμε στο εξής ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη για το μέλλον των λαών μας», ανέφερε, επιπλέον.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε οι συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες απ’ ότι σήμερα γιατί η Ελλάδα δεν ήταν στον καλό δρόμο και γιατί η Ευρώπη και η Ελλάδα είχαν κάνει λάθη».

Παράλληλα, ανέφερε πως από τότε «συναντηθήκαμε πολύ συχνά, και μέρες και νύχτες για να αμβλύνουμε τις γωνίες. Σήμερα η χώρα είναι στο σωστό δρόμο, ακόμα και η ανεργία μειώνεται αν και όχι με ικανοποιητικό ρυθμό».

Ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε και στον πρωθυπουργό πως για πρώτη φορά βασικό θέμα της συζήτησής τους δεν θα είναι πρόγραμμα, αλλά το προσφυγικό, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως αντιλαμβάνεται τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments