Κύπρος: Μαίνεται για τέταρτη μέρα η φωτιά – Μεγάλη αγωνία

Κύπρος: Μαίνεται για τέταρτη μέρα η φωτιά   –  Μεγάλη αγωνία

Δύο νεκρούς, έναν σοβαρά τραυματία, ανυπολόγιστες καταστροφές και ατέλειωτες μάχες με τις φλόγες άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Σολέας, ανατολικά της Πάφου.

Η τρίτη μέρα της πυρκαγιάς σημαδεύτηκε από νέες άνισες «μάχες» των δυνάμεων πυρόσβεσης με τις φλόγες. Σε πολλές περιπτώσεις τα πύρινα μέτωπα έφτασαν μία ανάσα από κατοικίες στα χωριά Κούρδαλι και Σπήλια.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών Τάκη Τσιντίδη που μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του κρατικού καναλιού, οι επίγειες δυνάμεις μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης είχαν καταφέρει να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα προς τα χωριά Καννάβια και Αγία Ειρήνη με τη δημιουργία αντιπυρικών λωρίδων, χωρίς να κινδυνεύουν –μέχρι της στιγμής – κατοικημένες περιοχές.

Το πύρινο μέτωπο στα χωριά Κούρδαλι και Σπήλια τέθηκε μέχρι το βράδυ υπό μερικό έλεγχο, στέλνοντας το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα μετά από μέρες. Δύο εστίες μαίνονταν ακόμα ανεξέλεγκτες στο νοτιοανατολικό τμήμα του Αγίου Θεοδώρου και πίσω από την κορυφογραμμή πάνω από τα Καννάβια.

Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί τις ρήψεις νερού , ενώ επίγειες δυνάμεις με πλεόν των 450 ατόμων επιχειρούν στο σημείο, σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας Νίκο Κουγιάλη.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments