Προθεσμία μέχρι τις 8 Ιουλίου έχουν οι υποψήφιοι για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων

Προθεσμία μέχρι τις 8 Ιουλίου έχουν οι υποψήφιοι για την υποβολή των  μηχανογραφικών δελτίων

Στην τελική ευθεία για την εισαγωγή τους σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπαίνουν οι επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις, οι οποίοι καλούνται να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Ιουνίου, έως και την Παρασκευή, 8 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι έχουν ήδη πρόσβαση στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση (http://exams.it.minedu.gov.gr), προκειμένου να μελετήσουν και σε πρώτο στάδιο, να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις. Μετά, όμως, την ανακοίνωση των βαθμολογιών και των ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα μπορούν πλέον να «κλειδώσουν» τις τελικές επιλογές τους.

Την Πέμπτη η εφαρμογή «Σύστημα Υποβολής Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου» δεν θα είναι διαθέσιμη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες τεχνικές εργασίες. Ωστόσο, από την Παρασκευή, η εφαρμογή θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία, παρέχοντας πλέον και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής – οριστικοποίησης των μηχανογραφικών δελτίων. Οι υποψήφιοι, με την ηλεκτρονική υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους, θα αποκτήσουν και το δικό τους, μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση δεδομένων του υπουργείου Παιδείας και δεν θα είναι δυνατή καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments