Βρετανία: Έκλεισαν οι κάλπες – Έρευνα δείχνει να προηγείται με 52% το Bremain

Βρετανία: Έκλεισαν οι κάλπες – Έρευνα δείχνει να προηγείται με 52% το Bremain

Έκλεισαν πριν από λίγο τα εκλογικά τμήματα στη Βρετανία, όπου διεξήχθη το δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή την αποχώρησή του από αυτή.

Το πρώτο στοιχείο και το μόνο που έχει δοθεί ως τώρα αφορά τη συμμετοχή στο Γιβραλτάρ (83,65%), σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου ειδήσεων Press Association.

Η εκστρατεία υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ προηγείται

Η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι προηγείται με το 52%, ενώ η εκστρατεία υπέρ του Brexit συγκεντρώνει το 48%, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας YouGov που διεξήχθη χθες, ημέρα που διεξήχθη το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Αντίθετα με τα συνηθισμένα exit poll, η έρευνα αυτή βασίστηκε στις απαντήσεις ενός προεπιλεγμένου δείγματος μέσω Διαδικτύου, αφού ψήφισαν.

Ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ παραδέχθηκε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο αυτό πως «φαίνεται ότι η Παραμονή
έχει το προβάδισμα».

«Η συμμετοχή φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά υψηλή και μοιάζει σαν η Παραμονή να έχει προβάδισμα», ανέφερε.

Η στερλίνα κατέγραψε άνοδο 0,75% έναντι του δολαρίου μετά τη μετάδοση των αποτελεσμάτων της έρευνας της YouGov και των δηλώσεων του Φάρατζ.

Δεν έγιναν δημοσκοπήσεις εξόδου διότι το περιθώριο στατιστικού σφάλματος για αυτό το χωρίς δημοψήφισμα ήταν υπερβολικά μεγάλο.

Ο Κάμερον ευχαριστεί όσους ψήφισαν υπέρ της παραμονής

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, o Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ευχαρίστησε όσους ψήφισαν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έγραψε ότι:

« Σας ευχαριστώ που ψήφισατε να διατηρήσει η Βρετανία δυνατότερη, ασφαλέστερη και καλύτερη ζωή στην Ευρώπη – και χιλιάδες @StrongerIn εκστρατείες γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Επιστολή στήριξης σε Κάμερον από υπέρμαχους του Brexit

Τη στήριξή τους στον Πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασαν με επιστολή τους 84 μέλη και βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ανάμεσα τους και ο πρώην δήμαρχος Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, που υποστήριξαν με θέρμη το Brexit.

«Σε ευχαριστούμε για την ευκαιρία που έδωσες στους Βρετανούς να επιλέξουν τη μοίρα τους», έγραψαν χαρακτηριστικά στην επιστολή.

«Πιστεύουμε πως ό,τι και αν επιλέξουν οι Βρετανοί, έχεις την εντολή και το καθήκον να οδηγήσεις το έθνος κατά το μανιφέστο του 2015», συμπληρωνόταν στην επιστολή.

Skynews: Ο Φάρατζ παραδέχτηκε έμμεσα την ήττα του Brexit

Ο Νάιτζελ Φάρατζ παραδέχθηκε έμμεσα σύμφωνα με το Skynews την ήττα του Brexit σχεδόν ακριβώς με το κλείσιμο της κάλπης στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε δήλωση του στο Skynews ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP υποστήριξε: «Ήταν μία εξαιρετική εκστρατεία για το δημοψήφισμα, η προσέλευση φαίνεται να είναι εξαιρετικά υψηλή και μοιάζει πως το Bremain είναι μπροστά».

«Το UKIP και εγώ δεν πάμε πουθενά, το κόμμα θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία στο μέλλον», κατέληξε ο Φάρατζ.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments