Λεβέντης για εκλογικό νόμο: «Ναι» στην κατάργηση του μπόνους, «όχι» σε κατάτμηση περιφερειών

Λεβέντης για εκλογικό νόμο: «Ναι» στην κατάργηση του μπόνους, «όχι» σε κατάτμηση περιφερειών

Αισιόδοξος ότι μπορούν να βρεθούν οι 200 θετικές ψήφοι και να περάσει η πρόταση για απλή αναλογική που θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Λεβέντης που βρήκε τον πρωθυπουργό «ωριμότερο από ό,τι στο παρελθόν» δήλωσε ότι συμφωνεί με την πλήρη κατάργηση του μπόνους, αλλά διαφωνεί με την κατάτμηση των περιφερειών και την ενδεχόμενη κατάργηση του ορίου εισόδου στη Βουλή καθώς έτσι υπάρχει όπως είπε ο κίνδυνος «να παρεμβαίνει η άγκυρα στα εσωτερικά της Ελλάδας».

Πρέπει να το ξανασκεφτεί ο κ. Κουτσούμπας για το όριο είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ για τη συνταγματική αναθεώρηση υποστήριξε ότι χρειάζεσαι λίγες αλλαγές όπως «ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η βουλευτική ασυλία» προκειμένου το «σοφό σύνταγμα να γίνει σοφότερο». «Ας μην το πειράξουμε τόσο ώστε να οδηγηθούμε σε δυαρχία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε ότι ήταν λάθος που έγινε στη Βρετανία και ζήτησε να υπάρξει δεύτερη ευκαιρία προς τους Άγγλους ώστε να το ξανασκεφτούν και με νέο δημοψήφισμα να αλλάξουν την απόφασή τους.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments