Ο λεβέντης υπουργός Π. Πολάκης τα “μάσησε” μπροστά στον εισαγγελέα

Ο λεβέντης υπουργός Π. Πολάκης τα “μάσησε” μπροστά στον εισαγγελέα

Πηγή:nonpapernews.gr

Ο λεβέντης υπουργός Π. Πολάκης τα μάσησε μπροστά στον εισαγγελέα. Ενώ κατήγγειλε την πλειοψηφία δικαστών και εισαγγελέων ως διεφθαρμένων, τα έστριψε. Είπε πως εννοούσε απλές… καθυστερήσεις σε υποθέσεις Υγείας
Αμφίβολο εάν οι ανακριτές αποδεχθούν την αναδίπλωση του γενναίου κ. Πολάκη όταν τόσο ξεκάθαρα και με ωμότητα, προσέβαλε και εξύβρισε συλλογικά τους δικαστές κατά τρόπο ταπεινωτικό. Ιδιαίτερα μετά την αυστηρή καταγγελία εναντίον του κ.Πολάκη από την πλειονοψηφήσασα παράταξη στις πρόσφατες εκλογές.

Σε υποθέσεις , οι οποίες απλώς έχουν “βαλτώσει” στη Δικαιοσύνη, αναφέρθηκε – σύμφωνα με πληροφορίες- στην κατάθεσή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για “παραδικαστικά κυκλώματα”. Πλήρης αναδίπλωση, υποχώρηση και απόδειξη ότι όσα έλεγε προ ημερών ήταν αναπόδεικτα και απολύτως ανεύθυνα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας, που χειρίζεται την έρευνα βρέθηκε σήμερα στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, όπως νόμος ορίζει προκειμένου να λάβει την κατάθεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε μόνο σε υποθέσεις που αφορούν σε θέματα υγείας και έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα για όλες αυτές. Τίποτα περισσότερο και καταγγελτικό για συγκεκριμένα φαινόμενα συγκάλυψης, συναλλαγής και διαφθοράς.

ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος σε ομιλία του στο Περιστέρι πριν μερικές ημέρες, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: “Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές
είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος”.

Η αξιολόγηση της κατάθεση του Π. Πολάκη από τον εισαγγελικό λειτουργό θα επηρεάσει τις επόμενες κινήσεις για την έρευνα, καθώς μετά τη μελέτη της θα κριθεί αν απαιτούνται να γίνουν περαιτέρω ενέργειες , κατι το οποίο ορισμένοι νομικοί κύκλοι θεωρείται αναμφισβήτητο και αναγκαίο, δεδομένων των βαρύτατων κατηγοριών που εκτόξευσε ο υπουργός κι δεν μπορούν να αγνοηθούν ότι…αλλά εννοούσε και συγκεκριμένα ότι αντί της διαφθοράς εννοούσε καθυστερήσεις.

—-Η πλειοψηφούσα σε έδρες παράταξη στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων όμως διαφωνεί και με την απάντηση της ΕΔΕ στις δηλώσεις Πολάκη, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι η ένωση ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τονίζουν συγκεκριμένα :

«Επισημαίνουμε ότι: Οι δηλώσεις πολιτικών παραγόντων, οι οποίες θέτουν σε αμφισβήτηση την ακεραιότητα των Δικαστικών Λειτουργών, κατά τρόπο γενικό και αόριστο, είναι απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες. Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, μετά την παραγγελία της Εισαγγελικής Αρχής, οφείλει να παραδώσει άμεσα όσα στοιχεία έχει για συγκεκριμένες υποθέσεις, στις οποίες αναφέρεται.

Σημειώνεται, όμως, ότι δεν πρέπει να παραγνωρίζονται θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος (άρθρα 36, 37 και 82), τα οποία καθορίζουν και διαχωρίζουν τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος, στην προκειμένη περίπτωση, ουδεμία αρμοδιότητα έχει να παρέμβει για τις δηλώσεις υπουργού και εκείνες (αρμοδιότητες) του Προέδρου της Κυβερνήσεως, ούτε ότι όλες οι άλλες δικαστικές ενώσεις διαχωρίζουν τη θέση τους, εκδίδοντας δική τους κοινή ανακοίνωση (από 18 Ιουνίου 2016), για το ίδιο ζήτημα».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments