Περιοδεία Μητσοτάκη στη Σύρο

Περιοδεία Μητσοτάκη στη Σύρο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί από σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου, διήμερη περιοδεία στο νησί της Σύρου.

Το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη, καθώς και με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργο Μαραγκό.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, ενώ επισκέφθηκε τοπικές επιχειρήσεις στους δρόμους και στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, αλλά και εργαζόμενους.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Μεγάλη Βρετανία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για την Ευρώπη. Το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος προφανώς και πρέπει να γίνει σεβαστό.

Ταυτόχρονα, όμως, μας υποχρεώνει όλους να κοιταχθούμε στον καθρέφτη για να μπορέσουμε να διαγνώσουμε γιατί το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν φαίνεται να συγκινεί πια τους ευρωπαίους πολίτες. Θα πρέπει να μετατρέψουμε αυτήν την πολύ μεγάλη πρόκληση σε μια ευκαιρία για την Ευρώπη.

Η Ευρώπη σήμερα χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, ένα νέο πολιτικό αφήγημα, το οποίο θα μπορέσει να επανασυνδέσει την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Έτσι ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών και των πολιτών που αισθάνονται πια ότι η ευρωπαϊκή ιδέα δεν τους αφορά στο βαθμό που τους αφορούσε στο παρελθόν.

Σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία θα συνιστούσα πάνω από όλα ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Η Ευρώπη έχει βρεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις. Έχει καταφέρει να τις ξεπεράσει. Έτσι θα τις ξεπεράσει και τώρα».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments