«ΟΧΙ» από τον Κάμερον σε δεύτερο δημοψήφισμα

«ΟΧΙ» από τον Κάμερον σε δεύτερο δημοψήφισμα

Κατηγορηματικός ως προς το ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος ήταν σήμερα ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο υπό παραίτηση Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως «Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει» και έτσι απέκλεισε εμφατικά το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον Independent, ο Κάμερον ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου δημοψηφίσματος για το ευρωπαϊκό μέλλον της Βρετανίας παρά το γεγονός ότι οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δεν έγινε καμία συζήτηση για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Αντί για αυτό, ο Κάμερον ζήτησε να υπάρξει ενότητα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη χώρα. «Η κυβέρνηση χρειάζεται τώρα να επικεντρωθεί στο να κάνει ό,τι μπορεί για να προετοιμάσει τη διαπραγμάτευση για την αποχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε.

Την ίδια στιγμή, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας ειδικής ομάδας που θα αρχίσει να εργάζεται για να προετοιμάσει το Brexit και τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον, υπογραμμίζοντας ότι ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία είναι «το τελευταίο πράγμα» που χρειάζεται η Σκωτία.

Στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Μ. Βρετανίας, η παραίτηση του Κάμερον έχει πυροδοτήσει μια κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου, τον Μπόρις Τζόνσον, που θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τη διαδοχή, όμως ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με νυν υπουργούς που θα διεκδικήσουν και αυτοί την αρχηγία του κόμματος και την πρωθυπουργία.

«Εισηγούμαστε η διαδικασία εκλογής του νέου ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος να αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα… και να ολοκληρωθεί το αργότερο την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Γκράχαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της επιτροπής 1922 των συντηρητικών βουλευτών.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά την επιλογή του νέου ηγέτη των Συντηρητικών, ο Γκράχαμ Μπρέιντι είπε πως η διαπραγμάτευση με την ΕΕ πρέπει να προηγηθεί.

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments