Κάμερον: «Θα κάνω το παν για την ενθάρρυνση μιας στενής σχέσης ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες»

Κάμερον:  «Θα κάνω το παν για την ενθάρρυνση μιας στενής σχέσης ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής τόνισε ότι «η Μεγάλη Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν θα γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη».

Εξέφρασε τη λύπη του για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ωστόσο δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με τον διάδοχό του στην πρωθυπουργία, ώστε να διασφαλιστεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρήσει τους στενότερους δυνατούς δεσμούς με την Ε.Ε.

«Μακάρι να είχα κερδίσει το δημοψήφισμα. Είμαι λυπημένος για αυτό, ωστόσο περισσότερο με ανησυχεί η διασφάλιση των σχέσεων Βρετανίας – Ε.Ε. Θα κάνω το παν για την ενθάρρυνση μιας στενής σχέσης ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες», είπε ο Κάμερον.

Ο κ. Κάμερον υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Brexit, οι περισσότερες τοποθετήσεις των ηγετών ήταν σε τόνο απογοήτευσης και θλίψης για την απόφαση της Μ. Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε.. Παράλληλα, όπως είπε, έγινε μια εποικοδομητική και ήρεμη συζήτηση σχετικά με τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Τέλος, τόνισε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου, η Βρετανία παραμένει μέλος της Ε.Ε. με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις επισημαίνοντας ότι ο νέος πρωθυπουργός θα είναι αυτός που θα καθορίσει ποια ακριβώς θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments