Μ. Βρετανία: Δεν αλλάζει τίποτα στα δίδακτρα των φοιτητών από την ΕΕ

Μ. Βρετανία: Δεν αλλάζει τίποτα στα δίδακτρα των φοιτητών από την ΕΕ

Οι φοιτητές από χώρες της Ε.Ε. που αρχίζουν σπουδές σε βρετανικά πανεπιστήμια αυτό το φθινόπωρο δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά στα φοιτητικά τους δάνεια, επεσήμανε ο υπουργός Πανεπιστημίων, Τζο Τζόνσον.

Επίσης- όπως αναφέρει σε δημοσίευμα το BBC- οι φοιτητές από χώρες της Ε.Ε. που ήδη παρακολουθούν μαθήματα σε βρετανικά πανεπιστήμια θα συνεχίσουν να λαμβάνουν οικονομική στήριξη. «Το Ηνωμένο Βασίλειο καλωσορίζει τους φοιτητές της Ε.Ε.» έγραψε στο Twitter ο Τζόνσον. «Οι νυν φοιτητές και αυτοί που υπέβαλαν αίτηση για αυτό το φθινόπωρο θα συνεχίσουν να λαμβάνουν φοιτητική χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους» αναφέρεται στο tweet του υπουργού.

Σε ανακοίνωση της Student Loans Company αναφέρεται πως οι φοιτητές της Ε.Ε. που σπουδάζουν ήδη στη Μ. Βρετανία δεν θα δουν αλλαγές στην οικονομική τους στήριξη, όπως δάνεια για την κάλυψη των διδάκτρων τους. Ο διακανονισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ και για αυτούς που έχουν υποβάλει αίτηση και αναμένουν την έναρξη πανεπιστημιακών μαθημάτων το φθινόπωρο- ωστόσο θα πρέπει να γίνουν διαφορετικοί διακανονισμοί για τους φοιτητές από χώρες της Ε.Ε. που αρχίζουν σπουδές το επόμενο έτος (φθινόπωρο του 2017).

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments