Τα πρώτα στοιχεία για την εθνικότητα των νεκρών – Ιρανός και Ουκρανός μεταξύ των νεκρών της Πόλης

Τα πρώτα στοιχεία για την εθνικότητα των νεκρών – Ιρανός και Ουκρανός μεταξύ των νεκρών της Πόλης

Μετά το χτύπημα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης άρχισαν να βγαίνουν στοιχεία και για την εθνικότητα των νεκρών. Τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας Ιρανός και ένας Ουκρανός, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ταυτότητες των τριών καμικάζι δεν είναι ακόμη γνωστές.

Ωστόσο τα ονόματα των θυμάτων τουρκικής καταγωγής άρχισαν ήδη να ανακοινώνονται. Ανάμεσά τους είναι και τέσσερις εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Ατατούρκ και ένας ταξιτζής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκίνησε έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση από εισαγγελέα Μπακίρκιοι και έχει ολοκληρωθεί η βιοψία στα πτώματα των καμικάζι. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πάνω μέρος των σωμάτων τους είναι αλλοιωμένο και δεν είναι γνωστές οι ταυτότητες τους ακόμη ωστόσο υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να είναι ξένοι.

Οι τουρκικές αρχές ερευνούν τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας στο αεροδρόμιο ενώ στο χώρο της επίθεσης ολοκληρώθηκε η έρευνα και συγκεντρώθηκαν όλα τα στοιχεία. Το τέρμιναλ όπου έγινε η επίθεση έκλεισε σε μεγάλο βαθμό από παραβάν και στο αεροδρόμιο εξακολουθούν να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας.

Κάποια ύποπτα οχήματα στο πάρκινγκ μετακινήθηκαν από αεροδρόμιο ενώ ελέγχονται όλα τα αυτοκίνητα που πάνε αεροδρόμιο. Στις έρευνες συμμετέχουν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Το αεροδρόμιο άνοιξε από τις 3.00 τα ξημερώματα και έγινε ο καθαρισμός. Στο μεταξύ τραυματισμένος είναι ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον τρομοκράτη εμποδίζοντάς τον να σκοτώσει πυροβολώντας και άλλους πολίτες που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο και ταξίδευαν. Ο άλλος αστυνομικός που εμπόδισε τον τρομοκράτη να περάσει τον έλεγχο ασφαλείας είναι νεκρός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο αρχηγός στρατού Χούλουσι Ακάρ παρακολουθούν μαζί τις εξελίξεις της επίθεσης από την Άγκυρα. Πάντως ειδικοί σε θέματα ασφαλείας εκτιμούν ότι είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πίσω από την επίθεση είναι το Ισλαμικό Κράτος και όχι το ΡΚΚ.

Σχολιάζουν ότι το ΡΚΚ στοχεύει τον στρατό και την αστυνομία ενώ ταυτόχρονα σκοτώνονται και πολίτες που βρίσκονται κοντά τους. Από την άλλη οι τζιχαντιστές στοχεύουν απευθείας πολίτες. Αναφέρουν ότι αυτή η επίθεση είναι το είδος που κάνουν οι τζιχαντιστές. Έρχονται με όπλα στο χώρο, χρησιμοποιούν όπλα, προκαλούν χάος και τρόμο και μετά πυροδοτούν εκρηκτικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιο επεισόδιο από τους τζιχαντιστές σχολιάζουν οι ίδιοι ειδικοί.

Στο ερώτημα γιατί οι τζιχαντιστές επέλεξαν να χτυπήσουν την Κωνσταντινούπολη αυτή τη φορά αναφέρουν ότι η Άγκυρα τελευταία κάνει κινήσεις που δυσκολεύουν το Ισλαμικό Κράτος. Η εξομάλυνση με Ρωσία, η συμφωνία με Ισραήλ, η ρεαλιστική πολιτική με Συρία έκανε τους τζιχαντιστές να κινητοποιηθούν εναντίον της Τουρκίας και να στείλουν το μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν μπορεί να τους αγνοήσει.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments