Τερέζα Μέι: Η νέα «Σιδηρά Κυρία» υποψήφια για την πρωθυπουργία της Βρετανίας

Τερέζα Μέι: Η νέα «Σιδηρά Κυρία» υποψήφια  για την πρωθυπουργία της Βρετανίας

Την υποψηφιότητά της για την πρωθυπουργία ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον στη θέση του πρωθυπουργού. Η κα Μέι δεσμεύτηκε να συσπειρώσει τους Βρετανούς, σε επιστολή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Times.

Ο Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Το όνομα του νέου βρετανού πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει γνωστό στις 9 Σεπτεμβρίου, αφού ψηφίσουν τα 150.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος που πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των δύο επικρατέστερων από τους βουλευτές των Τόρις.

«Μετά το δημοψήφισμα της περασμένης εβδομάδας, η χώρα μας χρειάζεται έναν ισχυρό και διακεκριμένο ηγέτη για να διανύσει αυτή την περίοδο οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας και να διαπραγματευτεί με τους καλύτερους όρους την έξοδο από την ΕΕ», γράφει η Μέι.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θέλει να αρχίσει ένα «ριζικό πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων” για να “κάνει τη Βρετανία μια χώρα στην υπηρεσία όλων».

«Ορισμένοι θα πρέπει να αναλογιστούν ότι η κυβέρνηση δεν είναι παιχνίδι, είναι σοβαρή υπόθεση που έχει πραγματικές συνέπειες στη ζωή των ανθρώπων» πρόσθεσε η Μέι, υποδηλώνοντας χωρίς να τον κατονομάσει τον βασικό αντίπαλό της, πρώην δήμαρχο του Λονδίνου και επικεφαλής της εκστρατείας του Brexit Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κέρδισε το στοίχημα και νίκησε στο δημοψήφισμα.

Η 59χρονη Μέι διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών από τον Κάμερον το 2010 όταν αυτός εξελέγη πρωθυπουργός ,θέση την οποία η Μέι διατήρησε και μετά την επανεκλογή του Κάμερον το 2015.

Η «νέα Μάργκαρετ Θάτσερ», όπως την αποκαλούν μερικές φορές, επιδεικνύει αυστηρή στάση είτε πρόκειται για παραβατικά άτομα, είτε για παράτυπους μετανάστες ή ισλαμιστές ιεροκήρυκες.

Ευρωσκεπτικίστρια η Μέι, είχε επιλέξει στην αρχή της χρονιάς να παραμείνει πιστή στον πρωθυπουργό και να υπερασπιστεί την παραμονή στην ΕΕ. Ωστόσο έκανε το ελάχιστο, υποστηρίζοντας ακόμη και έναν περιορισμό της μετανάστευσης –προσφιλές θέμα των υποστηρικτών του Brexit.

Η Μέι τηρεί μια συναινετική στάση που έκανε την Sunday Times να την παρουσιάσει ως “το μόνο ικανό πρόσωπο να ενώσει τις αντίπαλες ομάδες του (συντηρητικού) κόμματος”.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments