Με γραμμή Μητσοτάκη, για τα πλεονάσματα, ο Τσίπρας στη συνάντηση με Μοσκοβισί

Η ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2016-2020 και η έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης είναι ψηλά στην ατζέντα των συναντήσεων που αναμένεται να έχει σήμερα στην Αθήνα ο κ. Πιερ Μοσκοβισί.

Στις συναντήσεις με τον Γάλλο επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ, αναμένεται να τονίσουν την ανάγκη, ώστε να χαμηλώσει μετά το 2018 κάτω από το 3,5% ο πήχυς των πρωτογενών πλεονασμάτων, με το επιχείρημα πως δεν είναι δυνατόν να υφίσταται για πολλά χρόνια αυτός ο στόχος και ιδίως σε μια οικονομία η οποία έχει πληγεί από την ύφεση και την υψηλή φορολογία.

Η έκβαση αυτού του αιτήματος θα καθορίσει και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε φέρει στη Βουλή από το τέλος του Ιουνίου.

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως τα εργασιακά, και οι υπόλοιπες για τη δεύτερη αξιολόγηση θα τεθούν επίσης στο τραπέζι των συζητήσεων με τον Γάλλο επίτροπο, ο οποίος αναμένεται – σύμφωνα με πληροφορίες – να επικροτήσει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού για τη δημοσιονομική προσαρμογή, καθώς και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Υπενθυμίζεται ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2% με ταυτόχρονη ανάπτυξη στο 4% είναι το επίκεντρο της πρότασης για το νέο μίγμα πολιτικής που προτείνει εδώ και καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια πρόταση που έχει τη στήριξη και του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments