Κοινή δήλωση Φίλη – Παρασκευόπουλου για την επίθεση αντιεξουσιαστών σε εκκλησία

Έστω και με καθυστέρηση οι υπουργοί Παιδείας και Δικαιοσύνης προέβησαν σε κοινή δήλωση τους ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Παρασκευόπουλος αποδοκιμάζοντας την εισβολή αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης την Κυριακή το πρωί.

Αναλυτικά η δήλωση των δύο υπουργών:

Η θρησκευτική ελευθερία προστατεύεται από το Σύνταγμα. Η θρησκευτική ειρήνη και γαλήνη και η απρόσκοπτη άσκηση λατρείας της επικρατούσας στην Ελλάδα Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, αλλά και των άλλων θρησκειών, αποτελούν βασικές εγγυημένες αξίες στη χώρα μας. Η αποδοκιμασία πράξεων που διαταράσσουν αυτή την ειρήνη είναι αυτονόητη, πολύ περισσότερο όταν έχουν κινητοποιηθεί αρμόδιες υπηρεσίες δίωξης ασκώντας τα καθήκοντά τους. Ενώπιον των αυτονοήτων, νομίζουμε οι διευκρινήσεις είναι περιττές, ίσως και ανεπίτρεπτες στις παραμονές μιας δίκης.

Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε ως μήνυμα παιδείας και δικαιοσύνης, την προσδοκία μας ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα διαταράξεων».

Νίκος Φίλης, Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Νίκος Παρακευόπουλος, Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.