Μετωπική Άδωνη με πέντε υπουργούς, Σκουρλέτη, Σπίρτζη, Τσακαλώτο, Τσιρώνη, Κατρούγκαλο.

Μετωπική Άδωνη με πέντε υπουργούς, Σκουρλέτη, Σπίρτζη, Τσακαλώτο, Τσιρώνη, Κατρούγκαλο.

Οι δήθεν αριστεροί ιδεολόγοι που δίνουν τα πάντα για την υπουργική καρέκλα. Η κόντρα ιδίως με τους Τσακαλώτο, Σκουρλέτη και Σπίρτζη. Τα πρακτικά των αντιπαραθέσεων στη Βουλή στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο.

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ : Κύριε Υπουργέ Περιβάλλοντος, πρέπει να έχετε τεράστιο θράσος για να έλθετε σε αυτήν τη Βουλή, σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο και να λέτε στη Νέα Δημοκρατία, «Σας πονάει;». Ακούστε, για να ξεκαθαρίζουμε. Προηγουμένως, έβλεπα στο τηλεοπτικό πλάνο -ας το πούμε έτσι- τον κ. Τσακαλώτο, τον κ. Κατρούγκαλο και τον κ. Σκουρλέτη. Αν ήταν, κύριε Πρόεδρε, και ο κ. Βαρουφάκης, θα είχαμε επανάληψη του ωραίου εκείνου τραπεζιού από την πλατεία των αγανακτισμένων. Και θα το κάναμε σε δύο πλάνα: Οι αγανακτισμένοι απ’ έξω το τι θα έκαναν και οι αγανακτισμένοι από μέσα το τι κάνουν.
Ο κ. Σκουρλέτης μπορεί να μην ήταν, αλλά δεν αποκηρύσσετε τους άλλους, φαντάζομαι. Ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Βαρουφάκης ήταν εκεί.

Άρα, τι διδάσκει αυτό, κύριε Υπουργέ; Διδάσκει ότι δηλητηριάσατε τα μυαλά των ανθρώπων με τον δήθεν εύκολο δρόμο. Υψώσατε τα τείχη του λαϊκισμού στη χώρα και πήγατε τη χώρα μας πάρα πολύ πίσω, γιατί ερχόμενοι εδώ κάνετε αυτά τα οποία ορκιζόσασταν ότι ποτέ δεν θα κάνατε.
Οφείλω, όμως, να σας θυμίσω με έναν τρόπο, γιατί χθες ήσασταν ειλικρινής. Βέβαια, με την ειλικρίνειά σας καταστρέψατε όλο το αφήγημα των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Τι μας έλεγαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όλη την ημέρα χθες; «Δεν πρόκειται περί ιδιωτικοποιήσεων. Πρόκειται περί αξιοποίησης». Ρωτούσε ο Χατζηδάκης: Τι είδους αξιοποίηση; Δεν απαντούσε κανένας. Και ήρθατε εσείς, προς τιμήν σας, και είπατε την αλήθεια. Ποια είναι η αλήθεια; Αυτή που θέλει να κρύψει ο κ. Τσιρώνης.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που ψηφίζετε σήμερα, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που είπε ο κ. Τσακαλώτος χθες, είναι ότι ψηφίζοντας σήμερα αυτήν τη μεταφορά εν δυνάμει δίνεται η δυνατότητα στο Ταμείο αυτό, το Υπερταμείο, να κάνει διάφορες επενδυτικές επιλογές κι αν θέλει και να ιδιωτικοποιήσει. Εσείς, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, δεν θα ερωτηθείτε ξανά.

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (Υπουργός Οικονομικών): Το είπα…
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το ξέρω ότι το είπατε. Εσείς δεν θα ερωτηθείτε ξανά, γιατί η Βουλή δεν θα ερωτηθεί ξανά. Από εδώ και μπρος μετά από τη σημερινή σας ψήφο, αυτό θα πάει στο Υπερταμείο και άρα, στο μέλλον οποιοσδήποτε επόμενος Υπουργός Οικονομικών, χωρίς να ρωτήσει ξανά τη Βουλή, θα μπορεί να κάνει αυτό το πράγμα.

Επειδή με κοιτάτε, κύριοι συνάδελφοι, εγώ είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Εγώ δεν είμαι, σαν κι εσάς, πολιτικός απατεώνας. Εγώ δεν κατέβηκα μια ζωή στους δρόμους για να λέω «είμαι ενάντια των ιδιωτικοποιήσεων» και να κρατάω την καρέκλα του Βουλευτού, ψηφίζοντας νέες ιδιωτικοποιήσεις, όπως εσείς. Για αυτό όταν με κοιτάτε, να κοιτάτε χαμηλά. Εγώ παραιτήθηκα όταν διαφωνούσα με το κόμμα μου, όχι σαν κι εσάς τους δύο εκεί πέρα πίσω που γελάτε, παγκοσμίως άγνωστοι. Σας αρέσει η καρέκλα του Βουλευτού. Καλά κάνετε, αλλά γι’ αυτό ψηφίζετε. Μην μας κοροϊδεύετε εδώ πέρα μέσα.
Λοιπόν, για να ανακεφαλαιώσουμε. Σήμερα, κύριε Υπουργέ, θα γίνει αυτό που είπατε χθες. Αυτοί θα τα περάσουν όλα στο Υπερταμείο. Όσο είστε εσείς Υπουργός –εγώ πείθομαι για τις καλές σας προθέσεις-, ιδιωτικοποιήσεις δεν θα γίνουν. Φαντάζομαι, δεν πιστεύω να θέλετε να μείνετε ενενήντα εννιά χρόνια Υπουργός…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ : Αν είστε εσείς τι θα κάνετε;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ είμαι πάντα υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Κάνετε λάθος. Εγώ δεν είμαι πολιτικός απατεώνας, σας το είπα, σαν κι εσάς προσωπικά. Θα έρθω σε εσάς τώρα.
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ : Συμφωνούμε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αν σας βάλουν να πάρετε πίσω τον νόμο για τη ΔΕΣΦΑ του Αυγούστου, θα παραιτηθείτε, κύριε Σκουρλέτη; Γελάτε. Καλά κάνετε και γελάτε. Κι εγώ…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ): Προς το παρόν δεν έχει συμβεί.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κι εγώ για γέλιο ρώτησα. Δεν πίστεψα ότι θα παραιτηθείτε στα αλήθεια. Δεν είχα τέτοιον φόβο.
Και πάμε στον κ. Τσιρώνη, για να κλείσω με τον κ. Σπίρτζη.
Ακούστε, κύριε Τσιρώνη, όταν ανακοινώθηκε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δήθεν θα καταψηφίσουν, ήμουν «στον αέρα», στον κ. Χαριτάτο. Μπορείτε να πάρετε και την κασέτα. Και μου λέει ο κ. Χαριτάτος: Οι Οικολόγοι, λέει, θα καταψηφίσουν. Λέω: Κύριε Χαριτάτο, σας βάζω «στον αέρα» στοίχημα ότι ούτε μία στο δισεκατομμύριο. Ο Τσιρώνης να αφήσει την «καρέκλα»; Θα βρουν μια δικαιολογία για να ψηφίσουν. Αυτό που είπατε είναι, καταλαβαίνετε, πόσο ουρανομήκης ανοησία. Προφανώς όλοι οι νόμοι του κράτους συνυπολογίζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και τις νομολογίες των δικαστηρίων. Δεν χρειάζεται να το γράψετε σε κανέναν νόμο.

Κι όλα αυτά που είπατε για τα αρχαία –δεν θέλω να πω τη λέξη την πραγματική που θα έπρεπε να σας πω, γιατί ξέρετε πολύ καλά ή εάν δεν το ξέρετε, φύγετε αμέσως από την Κυβέρνηση, είστε επικίνδυνος- ότι και να θέλει κάποιος να πουλήσει αρχαία, δεν μπορεί, γιατί τα αρχαία είναι εκτός συναλλαγής. Ανήκουν στην αρχαιολογική νομοθεσία που προστατεύεται από το Σύνταγμα.
Άρα, όσα είπατε ήταν μια ανοησία. Την είπατε, για να κρύψετε την πραγματικότητα. Ποια πραγματικότητα; Ότι μια ζωή κάνατε δήθεν αγώνες για την οικολογία, τα νερά, τα δάση, τη φύση, αλλά αν σας πει αύριο ο Τσίπρας «Για να μείνεις Υπουργός, Τσιρώνη, θα φτιάξουμε ελικόπτερο με μπετονιέρες και θα ψεκάζουμε τα δάση με μπετόν», θα το ψηφίσεις και θα έρθεις να μας πεις «Τι ωραία ιδέα ήταν αυτή που είχε ο Μέγας Τσίπρας»! Άρα, αφήστε τις πλάκες. Για την «καρέκλα» σας είστε, ανθρωπάκια.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ακούστε με, κύριε Σπίρτζη. Είχατε την απρέπεια και είπατε στο ραδιόφωνο του ALPHA ότι εγώ περίμενα να φύγετε για να μιλήσω χθες, ενώ γνωρίζετε ότι ως Βουλευτής χθες μιλούσα σε ορισμένο χρόνο. Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω όποτε θέλω. Μίλησα όταν το Προεδρείο της Βουλής είχε ορίσει να μιλήσω. Έτυχε εσείς να έχετε φύγει. Κακώς, θα έπρεπε να ήσασταν εκεί. Εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να περιμένω πότε θα φύγετε και πότε θα μείνετε.

Για να το τελειώσουμε, γιατί σας κατηγορώ ευθέως για την ηθική σας συγκρότηση; Ο κ. Κούλογλου είπε σήμερα το πρωί ότι ο κ. Καλογρίτσας είχε προφανή συνεννόηση πριν τον διαγωνισμό με στελέχη της Κυβερνήσεως, η οποία συμμαχία δεν μπόρεσε να είναι τόσο ισχυρή όσο των άλλων. Αναφέρομαι στις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Κούλογλου δεν είναι ο ακροδεξιός που είπατε. Είναι ευρωβουλευτής δικός σας και τυγχάνει σε αυτήν την Κυβέρνηση ο κ. Καλογρίτσας να είναι κουμπάρος δικός σας. Και τυγχάνει από αυτήν την Κυβέρνηση εσείς να του έχετε δώσει τα έργα. Και τυγχάνει σε αυτήν την Κυβέρνηση, κύριε Σπίρτζη, εσείς ως Πρόεδρος του ΤΕΕ να έχετε βάλει τα λεφτά των μηχανικών στην ΑΤΤΙΚΗΣ, τα οποία όλα έχουν γίνει καπνός.
Σας ερωτώ, λοιπόν: εάν τα αθροίσουμε όλα το ένα μετά το άλλο με τη σειρά, πόσο πιθανό είναι να υποθέσει κάποιος κακοπροαίρετος ότι εκ τύχης η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει ο ευρωβουλευτής Κούλογλου, έκανε συμμαχία με έναν εργολάβο που εκ τύχης έτυχε να είναι κουμπάρος με τον Υπουργό Υποδομών αυτής της Κυβερνήσεως, που εκ τύχης πήρε τα περισσότερα έργα που έχει πάρει ποτέ εταιρεία τα τελευταία είκοσι χρόνια με Υπουργό Υποδομών τον εργολάβο του, που εκ τύχης ο Υπουργός Υποδομών άλλαξε τον νόμο για να μπορεί να σπάει τα έργα σε κομμάτια και που εκ τύχης έπαιρνε τα δάνεια από την Τράπεζα στην οποία ο Υπουργός Υποδομών είχε μεταφέρει όλα τα λεφτά;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Επειδή πολλές τύχες μαζεύτηκαν, κύριε Σπίρτζη, δεν μας λέτε τι έχετε κάνει ακριβώς; Γιατί πια δεν σας πιστεύει κανείς.
Και κλείνω με το εξής. Μην σας ακούσω ξανά σε συνέντευξη -εσάς προσωπικά, αφήστε τους άλλους τώρα- να κατηγορείτε το ΠΑΣΟΚ. Εσείς ο Σπίρτζης «πασόκος» όσο πιο παλιός γίνεται, στο βαθύ ΠΑΣΟΚ όλου του παλιού ΠΑΣΟΚ, να βγαίνει και να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ! Γελάνε και τα παρδαλά κατσίκια.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ (Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων):
Δυστυχώς, στο τέλος της συνεδρίασης αυτός ο πολιτικός πολιτισμός ανετράπη από τον κ. Γεωργιάδη κατηγορώντας μας, ρίχνοντας λάσπη. Είναι αυτό που κάνει η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ όλο το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία με συγκεκριμένα κανάλια και συγκεκριμένους επιχειρηματίες, και στο πρόσωπό μου και στην Κυβέρνηση και σε άλλα πρόσωπα του Υπουργικού Συμβουλίου.
,
””’ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ (Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Λέω αυτά που λένε. Να τους χαίρεται η Νέα Δημοκρατία. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη όπως λέγεται πλέον.
Κύριε Γεωργιάδη, για να μαθαίνετε, το ΠΑΣΟΚ του σήμερα με το ΠΑΣΟΚ του χθες, το ΠΑΣΟΚ της σοσιαλιστικής κατεύθυνσης με το ΠΑΣΟΚ της Δεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού δεν έχει καμμία σχέση.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ –ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μα, εσείς κατηγορείτε το ΠΑΣΟΚ, το παλιό κατηγορείτε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ (Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Πάμε, λοιπόν, παρακάτω για αυτά που κατηγορείτε. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία του χθες, αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία του σήμερα και μπορεί όλος ο κόσμος να βγάλει τα συμπεράσματά του.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ : Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ που δεν με αφήνετε να απαντήσω στη λάσπη που ρίχνουν και σε μένα προσωπικά και στην Κυβέρνηση.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω τον λόγο επί προσωπικού; Με ανέφερε τρεις φορές.
Κύριε Υπουργέ, περίμενα να έρθετε και να απαντήσετε με τιμιότητα. Η εικόνα σας –στον λόγο της τιμής μου- ήταν για κλάματα. Τρέματε σαν το ψάρι. Σας πιάσαμε «με τη γίδα στην πλάτη».

….Ακούστε τώρα πόσο αξιοθρήνητος είστε. Είπατε προηγουμένως στον κ. Βορίδη: «Δεν δίνατε εσείς τα έργα, κύριε Βορίδη, οι υπηρεσίες το έκαναν διαφανώς».
Μα, ο ΣΥΡΙΖΑ μάς κατηγορούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια -εδώ είναι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ότι δήθεν η κυβέρνηση της διαπλοκής, εμείς, δίναμε τα έργα στους κολλητούς μας. Και έρχεται τώρα Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και λέει στη Βουλή: «Δεν φταίει κανένας Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όλα γινόντουσαν διαφανώς από τις υπηρεσίες». Γιατί; Για να πει ότι δεν φταίει ο ίδιος για τον Καλογρίτσα. Για να σώσει τον εαυτό του, κύριοι, αν δεν το καταλάβατε, κατέστρεψε όλο σας το αφήγημα των τελευταίων πέντε ετών. Τόσο αξιοθρήνητος είστε!

Είπατε και το χειρότερο. Είπατε για το ΠΑΣΟΚ «άλλο το παλιό ΠΑΣΟΚ, άλλο το τωρινό». Βεβαίως άλλο, συμφωνώ. Μόνο που όταν λέτε εσείς στις συνεντεύξεις σας «το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία κατέστρεψαν την Ελλάδα σαράντα χρόνια» σε ποιο ΠΑΣΟΚ αναφέρεστε, κύριε Σπίρτζη, στο τωρινό ή στο παλιό το καλό, το σοσιαλιστικό, εις το οποίο ήσασταν πρωταγωνιστής σε όλα; Σε όλα, και συνεννοούμαστε για ποια όλα μιλάμε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ : Δεν συνεννοούμαστε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Άρα, ξέρουμε καλά. Η ελληνική κοινωνία ξέρει, δεν χρειάζεται. Εσείς είστε το νέο στην Ελλάδα, ο αρχιπασόκος;
Ακούστε τώρα για να συνεννοούμαστε. Το όνομα Καλογρίτσας θα σας κυνηγάει για πάρα πολύ καιρό. Και ξέρετε γιατί θα σας κυνηγάει; Γιατί η τράπεζα των ανθρώπων που σας εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους και τα πήγατε εσείς ως Πρόεδρος στο ΤΕΕ και πάντα ο καπετάνιος έχει την ευθύνη και δεν γυρνάει γύρω – γύρω στο πλήρωμα για να τη ρίξει, εσείς τα πήγατε και έχουν χάσει σήμερα, κύριε Υπουργέ, το 92% της αξίας τους. Εσείς λέτε ότι το κάνατε για να μην πάρουν κάποιοι ξένοι το όφελος. Μεγάλο όφελος! Έχασαν οι μηχανικοί που σας εμπιστεύτηκαν και σας ψήφιζαν, το 92% των χρημάτων τους.

Και ξέρετε τι άλλο δεν είπατε, κύριε Σπίρτζη; Γιατί πήρε το δάνειο ο κ. Καλογρίτσας επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Σπίρτζη; Έχει καμμία σημασία ότι ερχόταν στις προεκλογικές ομιλίες του κ. Παππά;
Επίσης, δεν απαντήσατε για τον κ. Κούλογλου. Ποιους κυβερνητικούς παράγοντες εννοούσε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι είχαν συμμαχίες με κυβερνητικά στελέχη, κύριε Σπίρτζη ή Σπρίτζη, που σας είπα χθες και στεναχωρήθηκε ο Προεδρεύων του ΣΥΡΙΖΑ;
Λοιπόν, ακούστε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Κύριε Γεωργιάδη, σας παρακαλώ!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν απαντήσατε σε τίποτα. Σας πιάσαμε «με την γίδα στην πλάτη». Τρέματε σαν το ψάρι. Είστε αξιοθρήνητος. Θα πρέπει να απολογηθείτε στους μηχανικούς που εξαιτίας σας έχασαν όλα τους τα λεφτά.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments