Μπουγατσάν

Όλα ξεκίνησαν με ένα cronut, τη διασταύρωση donut με croissant – πολλές στρώσεις ζύμης croissant σε σχήμα donut που πατεντάρισε η Dominique Ansel Bakery στη Νέα Υόρκη. Ήταν θέμα χρόνου η επόμενη καινοτομία, που ήταν και ελληνική, εκ Θεσσαλονίκης και γεννήθηκε το Μπουγατσάν – καυτή κρέμα μπουγάτσας σε ζύμη croissant. Ακόμα και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ασχολήθηκε με το φαινόμενο μπουγατσάν και φυσικά έλαβε διθυραμβικές κριτικές ακόμα και από τη Guardian!

To café Estrella στη Θεσσαλονίκη σέρβιρε brunch – πριν ακόμα γίνει μόδα, μέχρι που ο ιδιοκτήτης του, Κώστας Καπετανάκης, αποφάσισε να ταράξει τα νερά με το μπουγατσάν.

Πριν να αρχίσετε να γκρινιάζετε ότι η Θεσσαλονίκη πέφτει μακριά, και ποτέ κανένας φίλος μας δεν μας έφερε μπουγατσάν, όλοι το έφαγαν στη διαδρομή, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι εδώ και δύο μέρες βρίσκουμε το μπουγατσάν στο Estrella Athens, Ρόμβης 24.

Το Αθηναϊκό Estrella είναι γεγονός και εκτός από μπουγατσάν, θα σερβίρει δημιουργική ελληνική κουζίνα με επιρροές από τις κουζίνες του κόσμου.

Γράφει η Αγγελική Γρατσία

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.