Υπουργός Παπαδημητρίου εκπλήσοντας τους πάντες: “Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων!”.

Υπουργός Παπαδημητρίου εκπλήσοντας τους πάντες: “Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων!”.

Με μια απροσδόκητη δήλωση, που προκάλεσε έκπληξη αλλά και δυσάρεστα σχόλια, ο ελληνοαμερικανός υπουργός άφησε άφωνους στελέχη και διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων κατά την διάρκεια εκδήλωσης.

Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, δήλωσε σε ομιλία του ο υπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου αφήνοντας άφωνους στελέχη και διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων επιχειρήσεων κατά την διάρκεια της εκδήλωσης 10 CEO Summit που διοργάνωσε στην Αθήνα η ελληνική εταιρία διοίκησης επιχειρήσεων. Δεν έπεισε κανέναν και προκάλεσε ειρωνικά σχόλια για το πόσο μακρυά βρίσκεται από τα προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων και την κατάσταση της αγοράς, όπως επίσης και για τις αρνητικές συνέπειες που έχει η βαρύτατη και εξοντωτική φορολογία σε αυτές, η οποία έχει οδηγήσει είτε στο κλείσιμο είτε στην μεταφορά σε ξένες χώρες.

Πάντως, στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας εκτίμησε πως και το 2017 θα είναι μία δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία, με αναστολή οικονομικών δραστηριοτήτων, με νέες απώλειες θέσεων εργασίας και στρεβλώσεις στην αγορά που δεν οδηγούν πουθενά.

Στην ίδια εκδήλωση όλοι οι ομιλητές επισήμαναν ότι σε αυτή την δύσκολη περίοδο της οικονομίας οι επιχειρήσεις θα επιβιώσουν μόνο αν στελέχη και ηγεσία συνεργαστούν για την βιωσιμότητα τους, βεβαίως χωρίς να συμμερίζονται τις ακραίες και ανεδαφικές απόψεις του νέου Υπουργού, ο οποίος ορίστηκε υπεύθυνος για θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments