Ο Βασίλης Μουλόπουλος για το μέλλον του ΔΟΛ και τις περιπτώσεις Μπόμπολα, Μάρη και Σαββίδη. Αναγκαία η γενική πολιτική συμφωνία για τη διάσωση.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος για το μέλλον του ΔΟΛ και τις περιπτώσεις Μπόμπολα, Μάρη και Σαββίδη. Αναγκαία η γενική πολιτική συμφωνία για τη διάσωση.

Τα ονόματα τριών γνωστών επιχειρηματιών από τον χώρο των ΜΜΕ αποκάλυψε ο Βασίλης Μουλόπουλος, ως πρώτες δυνατότητες νέων επενδυτών στην σημερινή ιδιοκτησία Στ.Ψυχάρη στον ΔΟΛ. Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αναφερόμενοι θα συμβάλουν με ένα ποσοστό 7% περίπου στα κεφάλαια του ΔΟΛ ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα – σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες – το ενδιαφέρον του μεγάλου και αξιόπιστου Ομίλου Βαρδινογιάννη.

«Για τον ΔΟΛ πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία, συμφωνία όλων των κομμάτων» αναφέρει σε αναλυτική του συνέντευξη στην εφημερίδα “Αυγή” ο τέως πρόεδρος του Δ.Σ. της εφημερίδας Βασίλης Μουλόπουλος, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα “διάσωσης” του ιστορικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Ο Β. Μουλόπουλος τονίζει ότι δεν «υπήρξε πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης πίσω από την τοποθέτησή του στο τιμόνι του ΔΟΛ» και το γεγονός είναι προσωπική του επιλογή, έπειτα από πρόσκληση του Στ. Ψυχάρη και συμπληρώνει: «η λύση πρέπει να προέλθει από το πολιτικό σύστημα. Να συζητήσει και να αποφασίσει. Τα κόμματα μιλούσαν για πολυφωνία, για πλουραλισμό, για το ιστορικό συγκρότημα Τύπου που είναι θεσμός για τη δημοκρατία, μιλούσαν για τους 500 εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Αν όλα αυτά τα εννοούσαν ας συμφωνήσουν να διασωθεί ο ΔΟΛ. Και όχι μόνον ο ΔΟΛ».

«Ο ΔΟΛ δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Το επόμενο διάστημα αναμένεται ισχυρή κρίση στον Τύπο μετά και την κατάργηση του αγγελιόσημου, κινδυνεύουν όλες οι εφημερίδες», καθώς πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης, σημειώνει ο κ. Μουλόπουλος

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των κομμάτων, τους καλεί να αφήσουν τους ενδοιασμούς και να έρθουν να βοηθήσουν και επαναφέρει πρόταση που διατυπώθηκε προ ημερών από τον διευθυντή του “Βήματος” Αντ. Καρακούση και αποτελεί πρόταση των εργαζομένων: «Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να μπορέσει να ξεπαγώσει ένας λογαριασμός, στον οποίο θα μπαίνουν τα έσοδα από τις πωλήσεις από το πρακτορείο διανομής. Σε πρώτη φάση, και έως ότου βρεθεί επενδυτής, ο λογαριασμός αυτός θα βοηθήσει ώστε να αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι και να μην κλείσουν τα έντυπα, τα οποία καιροφυλακτούν κάποιοι σαν κοράκια να τα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί».

Ο Β. Μουλόπουλος για το θέμα του επενδυτή, σημειώνει ότι έχουν ακουστεί πολλά. «Ο Μπόμπολας μπορεί να βρει τη χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί, ο Σαββίδης ακόμη περισσότερο. Και ο Δ. Μάρης που ακούγεται, έχει επίσης οικονομική επιφάνεια» δηλώνει υπενθυμίζοντας ότι το πρόβλημα του ΔΟΛ δεν είναι πρόβλημα εσόδων, αλλά δανεισμού. Θυμίζει, επίσης, ότι εκκρεμεί το επόμενο διάστημα η κατάθεση νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια με πρόβλεψη για εξωδικαστικό συμβιβασμό. «Αυτό θα είναι οπωσδήποτε ένα εργαλείο για ένα μελλοντικό επενδυτή, απαντώ, μαζί όμως με ένα μπίζνες πλαν, ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης».

Στην ερώτηση, ωστόσο, εάν είναι διατεθειμένος να εφαρμόσει τις συνέπειες τέτοιων προγραμμάτων, όπως μειώσεις μισθών, περικοπή θέσεων εργασίας κλπ, ο Β. Μουλόπουλος δηλώνει ότι δεν πηγαίνει ως οικονομικός διευθυντής στον ΔΟΛ. «Θα έχω τον συντονισμό του δημοσιογραφικού, αυτό θα κάνω, για όσο χρειαστεί. Και είναι αμφίβολο εάν θα παραμείνω όταν αναλάβει ο νέος ιδιοκτήτης, έχει το δικαίωμα να μην με κρατήσει» τονίζει.

Τέλος, σε ότι αφορά τυχόν αντιδράσεις εργαζομένων του ΔΟΛ αναφορικά με μια αλλαγή “πολιτικής γραμμής” και το πώς θα διαχειριστεί κάτι τέτοιο, ο Β. Μουλόπουλος δηλώνει ότι αυτοί που αντιδρούν στις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων είναι 20 προς 80. Μόνο που οι 20 ακούγονται περισσότερο και έχουν υψηλότερες θέσεις. «Οι αρθρογράφοι και όλοι μπορούν να έχουν τη γνώμη τους, όμως πρέπει να είναι τεκμηριωμένη. Δεν γίνεται να γράφουν μυθεύματα, ότι ο Τσίπρας πήρε ένα σπίτι από πλειστηριασμό από έναν που κρεμάστηκε. Ο Πάγκαλος δεν μπορεί να συνεχίσει να λέει “τσογλάνι” τον πρωθυπουργό από δημόσια συχνότητα. Κανείς δεν μπορεί να το λέει αυτό, ούτε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και γνώμη δεν έχουν μόνο αυτοί, κι άλλοι μπορούν να έχουν γνώμη. Τους ξέρω και με ξέρουνε» υπογραμμίζει ο Β. Μουλόπουλος.

«Ο ΔΟΛ έχει μια ιστορικότητα ως εφημερίδα του προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου. Προπολεμικά στήριξε τον Βενιζέλο, στη συνέχεια την Ένωση Κεντρώων, στην πρόσφατη ιστορία την Κεντροαριστερά» τονίζει κλείνοντας την συνέντευξή του στην “Αυγή” ο Β. Μουλόπουλος, με μετριοπάθεια, συνείδηση ευθύνης και ενοτική – συναινετική διάθεση προς τους εργαζόμενους του ΔΟΛ, τις Τράπεζες και τα κόμματα.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments