“Δεν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα”, παραδέχονται οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κάθε κόμμα με το δικό του πόρισμα.

“Δεν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα”, παραδέχονται οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κάθε κόμμα με το δικό του πόρισμα.

Άνθρακες ο πολιτικός θησαυρός με δήθεν ενόχους Πρωθυπουργούς και Υπουργούς των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που επί μήνες απειλούσαν με ισχυρισμούς και επικείμενες αποκαλύψεις Τσίπρας, Μαξίμου, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Με αγεφύρωτες τις αντιθέσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, εγχείρημα που είχε συνοδευτεί με τυμπανοκρουσίες για ενόχους από το χώρα της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το πόρισμα της Εξεταστικής θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου, χωρίς να αλλάζουν τις απαλλακτικές διαπιστώσεις του πορίσματος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ότι υπάρχουν γενικές πολιτικές ευθύνες αλλά όχι συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες από πολιτικά πρόσωπα των προηγούμενων κυβερνήσεων και γι’αυτό το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν εισηγείται την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, όπως προεξοφλούσαν ότι θα γινόταν κατά τα τελευταία χρόνια. Αυτοδιαψεύσθηκαν από έλλειψη επιβαρυντικών στοιχείων για πολιτικούς.

Το τελικό πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίχθηκε μόνο από τους δικούς του βουλευτές και από τους ΑΝΕΛ, ενώ ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και ΧΑ το καταψήφισαν. Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Επιπροσθέτως, τα κόμματα τις αντιπολίτευσης κατέθεσαν τις δικές τους ξεχωριστές πορισματικές εκθέσεις, καταγγέλλοντας παράλληλα την πλειοψηφία για προκατασκευασμένα συμπεράσματα.

Να σημειωθεί ότι το πόρισμα της Εξεταστικής θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου. Επίσης, η πλειοψηφία της επιτροπής αποφάσισε το συνολικό κείμενο να αποσταλεί και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Διαφώνησε μόνο η ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι την σχετική απόφαση πρέπει να την πάρει η Ολομέλεια και όχι η επιτροπή.

ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερες από 550 σελίδες αριθμεί το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ που χωρίζεται σε ξεχωριστά κεφάλαια για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ και σε διαφορετικά υποκεφάλαια για την δανειοδότηση κάθε μέσου -ηλεκτρονικού και έντυπου- χωρίς ωστόσο να επισημαίνεται σε οποιοδήποτε σημείο ότι διαπιστώθηκαν ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων πρώην υπουργών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει προανακριτική επιτροπή εκτός, όπως ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, «αν “λαλήσει” στη Δικαιοσύνη κάποιο στέλεχος τράπεζας».

Οι συντάκτες του κειμένου υποστηρίζουν ότι σε πλήθος δανειακών συμβάσεων προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχει διαπιστωθεί η τέλεση του αδικήματος της απιστίας και του δόλου από τραπεζικά στελέχη και από τους ταμίες των κομμάτων. Επίσης, υποστηρίζουν ότι χρήζει περαιτέρω διερεύνησης μια σειρά από δανειακές συμβάσεις συγκεκριμένων ΜΜΕ.

ΝΔ: 5+1 αποκαλύψεις που «καίνε» τον ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην πορισματική της έκθεση επισημαίνει ότι η επί εννέα μήνες έρευνα της Εξεταστικής, οδήγησε σε πλήρη κατάρρευση του προκατασκευασμένου πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως παραδέχεται η πλειοψηφία στο πόρισμά της, «δεν απεδείχθησαν ευθύνες πολιτικών προσώπων».

«Αντιθέτως όμως προέκυψαν ευθύνες άλλων πολιτικών προσώπων που προφανώς δεν ήταν στην αρχική σκέψη, όσων είχαν την πρωτοβουλία για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής» αναφέρεται στην πορισματική έκθεση της ΝΔ και προσθέτει:

«Συγκεκριμένα:

1. Προέκυψε ότι μέτοχος στην εφημερίδα ΑΥΓΗ είναι η offshore εταιρεία με την επωνυμία

«THE ATLAS CYPRUS INTERNATIOΝAL TRUST» της οποίας τον πραγματικό ιδιοκτήτη, αλλά

και την προέλευση των χρημάτων αρνήθηκαν να αποκαλύψουν.

2. Προέκυψε ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, με την από 14/12/2010 επιστολή του προς την

ΕΤΕ, ζήτησε να δανειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά παράβαση των κανόνων Τραπεζικού δανεισμού,

γνωρίζοντας εκ των προτέρων το παράνομο του αιτήματός του, καθώς δεν πληρούσε τα

σχετικά χρηματοοικονομικά κριτήρια.

3. Προέκυψε ότι αν η εφημερίδα ΑΥΓΗ δεν προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα

πρέπει να τεθεί σε εκκαθάριση (στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει με

ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής). Σε περίπτωση δε αύξησης κεφαλαίου, το μεγαλύτερο

μέρος αυτής θα πρέπει να καταβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως ήδη καθυστερεί την

πληρωμή των δόσεων του δανείου του προς τις Τράπεζες.

4. Προέκυψε ότι κατά το παρελθόν, έχει γίνει «κούρεμα» του χρέους της εφημερίδας ΑΥΓΗ

από τραπεζικό ίδρυμα υπό αδιαφανείς διαδικασίες.

5. Προέκυψε ότι το δάνειο της Ελληνικής Αριστεράς, της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται άλλοτε

ότι είναι καθολικός διάδοχος και άλλοτε ότι είναι μετονομασία του ίδιου νομικού

προσώπου, «κουρεύτηκε» σε ποσοστό 60%.

6. Προέκυψε ότι το ακίνητο της Κουμουνδούρου περιήλθε στην κατοχή του ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο

νομικά έωλο, χωρίς να είναι γνωστό αν καταβλήθηκαν οι αναλογούντες φόροι, και με

μεθόδευση που περιέχει απατηλές παραστάσεις προς τις Τράπεζες, γεγονός που συνέβη

ακριβώς γιατί η δανειοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Παράλληλα, από όλα τα ευρήματα αναδεικνύεται ότι το μόνο για το οποίο εν τέλει κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νέα Δημοκρατία, είναι ότι -δήθεν- προχώρησε σε διπλή εκχώρηση της κρατικής χρηματοδότησης δύο ετών για λήψη διαφορετικών δανείων, γεγονός όμως που καταρρίπτεται από τα προσκομιζόμενα στοιχεία στην Επιτροπή, δηλαδή τις μαρτυρικές καταθέσεις του τέως Οικονομικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας και του Δ/ντος Συμβούλου της Τράπεζας Αττικής αλλά και από την επιστολή από 18/10/2011 της Νέας Δημοκρατίας προ της λήψης του δανείου από την Τράπεζα Αττικής».

ΧΑ: Ποινικές ευθύνες σε πρωθυπουργούς από Σημίτη μέχρι και Τσίπρα

Προκύπτουν αδιάσειστα και ακλόνητα στοιχεία ότι η δανειοδότηση των τεσσάρων πολιτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) και των εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης, έγινε με παράνομο τρόπο, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΧΑ στο πόρισμά της.

Χορηγούνταν δάνεια παρά την ύπαρξη αρνητικών εισηγητικών σημειωμάτων από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη των τραπεζών και με μειωμένες-ή ακόμα και μηδενικές-εξασφαλίσεις. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, ενώ υπήρχαν ληξιπρόθεσμες δόσεις, τα πιστωτικά ιδρύματα δεν έκαναν χρήση των καλυμμάτων που είχαν προσφερθεί από τους πιστούχους για την αποπληρωμή του δανείου και συναινούσαν στην άρση αυτών.

Οι τράπεζες όχι μόνο δεν προχώρησαν σε ενέργειες για τη διεκδίκηση των οφειλομένων, αλλά ενέκριναν και τη χορήγηση νέων χρηματοδοτήσεων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών, ήταν εξόχως βλαπτικό για το δημόσιο συμφέρον. Ειδικότερα, τα αυξημένα χρηματοδοτικά ανοίγματα των πιστωτικών ιδρυμάτων από τον υπερδανεισμό κομμάτων και μέσων ενημέρωσης, καλύφθηκαν μέσω των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων. Με τη σειρά τους, τα χρήματα των ανακεφαλαιοποιήσεων αύξησαν το δημόσιο χρέος και τελικά επιβάρυναν τον Έλληνα φορολογούμενο ο οποίος επωμίστηκε την αποπληρωμή τους.

Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είχαν επιβιώσει εάν έβρισκαν πρόσβαση σε χρηματοδότηση κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Αυτό με τη σειρά του θα επέτρεπε τη διάσωση πάμπολλων παραγωγικών δραστηριοτήτων και θέσεων εργασίας και αρκετοί συμπατριώτες μας με εξαίρετη επαγγελματική κατάρτιση δεν θα υποχρεώνονταν να φύγουν στο εξωτερικό.

Λοβέρδος για Εξεταστική ΜΜΕ: Δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε σχέση με τα δάνεια προς ΜΜΕ

«Δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα σε σχέση με τα δάνεια προς ΜΜΕ» επισημαίνει στο κείμενο των θέσεών του ο Ανδρέας Λοβέρδος, οπότε «η παρούσα Επιτροπή στερείται της αρμοδιότητας περαιτέρω διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών, καθώς ο λόγος ανήκει αποκλειστικά στην τακτική Δικαιοσύνη».

Για τα δάνεια προς κόμματα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογραμμίζει ότι «προκύπτει με ασφάλεια και σαφήνεια ότι κύριο χαρακτηριστικό της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων από τις ελληνικές τράπεζες όλα τα περασμένα έτη αποτελεί η τήρηση των εκάστοτε ισχυόντων κανόνων τραπεζικής πρακτικής και των οικείων κανονισμών».

Στο πλαίσιο αυτό, καταθέτει σειρά προτάσεων για τη βελτίωση του συστήματος και ειδικότερα για ένα νέο καθεστώς χρηματοδότησης των κομμάτων.

Οι προτάσεις του Ποταμιού για την διαφάνεια των οικονομικών σε κόμματα και ΜΜΕ

Σε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των δανείων κομμάτων και ΜΜΕ αλλά και για την δημιουργία ενός αξιόπιστου και διαφανούς πλαισίου πληροφόρησης και λογοδοσίας των κομμάτων για τα οικονομικά τους καταλήγει η πορισματική έκθεση του Ποταμιού.

Ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς είναι ο πρώτος που κατέθεσε την δική του μελέτη για τα ευρήματα της εννεάμηνης έρευνας της εξεταστικής επιτροπής. Το 20σέλιδο πόρισμά του καταλήγει στις εξής προτάσεις:

Για τη χρηματοδότηση κομμάτων και διαφάνεια των οικονομικών τους

1) Περαιτέρω ενεργοποίηση και ενίσχυση της Επιτροπής Ελέγχου, τακτική συνεργασία και συντονισμός δράσεων με τις υπόλοιπες ανεξάρτητες ελεγκτικές αρχές (Αρχή Προστασίας του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων) όπως και με την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και τις Εμπορικές Τράπεζες, για τον εντοπισμό και την ιχνηλασιμότητα της χρηματοδότησης, των δανειακών συμβάσεων και των δαπανών των κομμάτων όπως και για την προέλευση της ιδιωτικής χρηματοδότησης. Μεγάλη σημασία σε όλο αυτό έχει η διαβίβαση στην Επιτροπή ελέγχου των σχετικών πορισμάτων των ελέγχων της Τράπεζας της Ελλάδος και λήψη υπόψη των συστάσεών της.

2) Αναμόρφωση της απεικόνισης του οικονομικού ισολογισμού των κομμάτων. Υιοθέτηση ενός πιο αναλυτικού τρόπου παρουσίασης του ισολογισμού εσόδων – εξόδων, με μεγαλύτερη ανάλυση στις επιμέρους κατηγορίες πηγών και χρήσεων, ειδικότερα για την προέλευση των εσόδων, τις δαπάνες όπως και τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις των κομμάτων στην κάθε διαχειριστική περίοδο. Για λόγους και προς ευκολία συγκρισιμότητας πρέπει να αποτυπώνονται σε κάθε ισολογισμό και τα στοιχεία της προηγούμενης χρήσης. Η δημοσίευση όλων των ισολογισμών κάθε κόμματος να είναι υποχρεωτική σε εμφανές σημείο στην επίσημη ιστοσελίδα του και κάθε καινούριος ισολογισμός να αναρτάται το αργότερο έως 15/3 κάθε έτους. Οι ισολογισμοί να δημοσιεύονται και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όπως άλλωστε γίνεται και για τις εταιρείες. Για να αναγκάζονται να συμμορφώνονται τα κόμματα, να υπάρχει ποινή: για κάθε μήνα καθυστέρησης δημοσίευσης του ισολογισμού θα παρακρατείται το 2% της κρατικής επιχορήγησης του τρέχοντος έτους.

3) Μετά κάθε εκλογική αναμέτρηση, και συγκεκριμένα μετά από διάστημα 3 μηνών να δημοσιεύεται ξεχωριστή αναφορά σχετικά με τα έσοδα και τις εκλογικές δαπάνες κάθε κόμματος στην επίσημη ιστοσελίδα του. Για κάθε μήνα καθυστέρησης θα παρακρατείται το 2% της κρατικής επιχορήγησης του τρέχοντος έτους.

4) Υποχρεωτική χρήση ορκωτών ελεγκτών για τη σύνταξη και τον έλεγχο των οικονομικών λογαριασμών και των απολογισμών των κομμάτων.

5) Στους ισολογισμούς και στους ετήσιους οικονομικούς απολογισμούς των κομμάτων να συμπεριλαμβάνονται ευκρινώς και οι έμμεσες κρατικές χρηματοδοτήσεις (εισφορές σε είδος, άρθρο. 1, παρ. 1 περ. ιγ του ν.4304/2014) όπως ο αριθμός και το συνολικό κόστος των αμειβόμενων μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και της Βουλής των Ελλήνων απασχολουμένων στα κόμματα και τους βουλευτές τους. Να υπάρχει καταγραφή του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων και των επιστημονικών συνεργατών στα κόμματα και τους βουλευτές του κάθε κόμματος αντίστοιχα, οι οποίοι αμείβονται διά μέσω της Βουλής των Ελλήνων, όπως και των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων σε κόμματα και βουλευτές οι οποίοι συνεχίζουν μεν να αμείβονται από τους κρατικούς φορείς όπου διατηρούν τις οργανικές τους θέσεις, αλλά το κόστος αυτό αποτελεί έμμεση δαπάνη υπέρ των κομμάτων και των βουλευτών για τους οποίους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Πολιτικές ευθύνες για τα δάνεια ΝΔ – ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στο πόρισμά του το ΚΚΕ

Το δικό του πόρισμα για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ ανακοίνωσε το ΚΚΕ στα πλαίσια της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Το κόμμα καταλογίζει πολιτικές ευθύνες για τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

«Για την ευνοϊκή χρηματοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, άλλωστε το σύνολο των δανείων που έχουν καταγγελθεί, είχε χορηγηθεί από την κρατική ΑΤΕ. Συνολικά επρόκειτο για δανεισμό χωρίς εγγυήσεις, με πολλαπλή εκχώρηση της κρατικής χρηματοδότησης και για διάρκεια που ξεπερνούσε την συνήθη κοινοβουλευτική περίοδο. Τυχόν ποινικές ευθύνες πρέπει να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Όσον αφορά στα ΜΜΕ, το ΚΚΕ κάνει λόγο για «ευνοϊκή μεταχείριση» από τις τράπεζες, καθώς για τα ΜΜΕ «το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων ανέρχεται στα 1,27 δισ. ευρώ, από τα οποία πάνω από 400 εκατ. ευρώ έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, ενώ πάνω από 280 εκατ. ευρώ δεν έχουν καμία διασφάλιση».

«Την ευνοϊκή μεταχείρισή τους επισημαίνει και η ΤτΕ όταν διαπιστώνει ότι εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις χωρίς την ύπαρξη ουσιαστικών πηγών αποπληρωμής και χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει δέσμευση των μετόχων», προστίθεται στο πόρισμα.

Για τα δάνεια των κομμάτων το ΚΚΕ αναφέρει ότι είναι 418 εκατ. ευρώ περίπου: ΕΤΕ: 33,6 εκατ. ευρώ, Πειραιώς (συμπεριλαμβανομένης της ΑΤΕ): 359 εκατ. ευρώ, Eurobank: 13 εκατ. ευρώ και Alpha Bank: 12,2 εκατ. ευρώ.

Η ΝΔ οφείλει 210 εκατ. ευρώ [από τα οποία τα 196 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (ΑΤΕ), η οποία το έχει καταγγείλει].

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει 190 εκατ. ευρώ [από τα οποία 158 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (ΑΤΕ), που επίσης έχουν καταγγελθεί].

Ο ΣΥΡΙΖΑ 8 εκατ. ευρώ στην ΕΤΕ, το οποίο εξυπηρετείται.

Το ΚΚΕ 8,3 εκατ. ευρώ στην ΕΤΕ και Attica Bank, τα οποία εξυπηρετούνται. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι «μας καλύπτει η βασική εκτίμηση του πορίσματος της πλειοψηφίας όπου αναφέρεται ότι τα δάνεια που έχει συνάψει το ΚΚΕ με την ΕΤΕ και την Τράπεζα Αττικής είναι εξυπηρετούμενα και έχουν δοθεί με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση και με εμπράγματη ασφάλεια ακινήτων».

Αναφερόμενο στο πόρισμα Καλούδη, που επισημαίνει ότι θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά στελεχών τραπεζών και οικονομικών υπευθύνων (εκπροσώπων) πολιτικών κομμάτων, μεταξύ αυτών και του οικονομικού υπευθύνου του ΚΚΕ, το πόρισμα εκτιμά ότι «είναι εντελώς ουσιαστικά αβάσιμη» η επισήμανση Καλούδη, καθώς:

– η οφειλή είναι 7.072.656 ευρώ,

– «έχει εκχωρηθεί νομότυπα αποκλειστικά και μόνο προς την Εθνική Τράπεζα, το σύνολο της ετήσιας τακτικής κρατικής επιχορήγησής του, των ετών 2011 έως 2018».

– η ΤτΕ εκτιμά ότι διασφαλίζεται η «ομαλή αποπληρωμή των δανειοδοτήσεων».

Ένωση Κεντρώων: Πολιτικές, αλλά και ποινικές οι ευθύνες για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Υπόμνημα που αφορά τις θέσεις της Ένωσης Κεντρώων για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ έδωσε στη δημοσιότητα το κόμμα. Το υπόμνημα εστάλη στον πρόεδρο της Επιτροπή κ. Αντώνη Μπαλομενάκη από τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννη Σαρίδη.

Σύμφωνα με το υπόμνημα της Ένωσης Κεντρώων, επισημαίνεται ότι η Ε.Κ. είχε ομοφωνήσει για την ανάγκη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, τη δημόσια μετάδοση των εργασιών της και υπογραμμίζεται ότι οι βουλευτές του κόμματος είχαν παραιτηθεί από οποιαδήποτε αμοιβή για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω επιτροπή.

Η Ένωση Κεντρώων, υποστηρίζει ότι από τη διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ «προέκυψαν καταφανώς σοβαρές ευθύνες πολιτικών προσώπων, τραπεζιτών και στελεχών ΜΜΕ». Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι οι παραπάνω ευθύνες είναι σίγουρα ποινικές και πρέπει να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη αλλά, όπως υποστηρίζει η Ε.Κ. είναι και πολιτικές καθώς «τα αδικήματα διαδραματίζοντο ενώπιον της κοινωνίας υπό την απαθή στάση των αξιωματούχων».

Τέλος, η Ένωση Κεντρώων δηλώνει στο υπόμνημά της ότι «το ότι κάποια κόμματα αισθάνονται ότι δεν έχουν ευθύνες συνιστά πρόκληση σε βάρος της κοινωνίας». Αλλά δεν προσεκόμισε συγκεκριμένα στοιχεία ενοχής σε βάρος των κομμάτων και ηγετικών στελεχών στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments