Για τις εκλογές όσα συζήτησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τις εκλογές όσα συζήτησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι διαρροές για όσα συζήτησαν ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της ΝΔ για τις πολιτικές εξελίξεις στην τελευταία τους συνάντηση, παρά τις μεγάλες διαφορές στρατηγικής που ακολουθούν.

Έγκυρες πληροφορίες, αλλά ανεπιβεβαίωτες από τις δύο πλευρές, υποστηρίζουν ότι στην τελευταία τους συνάντηση στο Μαξίμου οι δύο αρχηγοί αναφέρθηκαν και στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Ο κ.Τσίπρας φέρεται να διαβεβαίωσε τον κ.Μητσοτάκη ότι δεν έχει πρόθεσει να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές και μάλιστα έως τα τέλη Μαρτίου, οπότε λήγει το 18μηνο από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, όριο μέσα στο οποίο οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν υποχρεωτικά με λίστα και όχι με σταυροδοσία στους υποψήφιους βουλευτές. Επιπλέον φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι δεν έχει πρόθεση να επαναφέρει νέο νόμο απλούστερης αναλογικής, όπως είχε διαρεύσει το Μαξίμου, μετά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συγκατατεθεί σε μια τέτοια επιδίωξη προκειμένου να συμπληρωθούν οι αναγκαίες 200 ψήφοι βουλευτών και το νέο σύστημα να εφαρμοστεί από τις προσεχείς εκλογές. Έτσι το νέο σύστημα απλής αναλογικής, που έχει ψηφιστεί δεν μπορεί παρά να εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εκλογές. Από την δική του πλευρά ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι παραμένει αμετακίνητος στην θέση του για πρόωρες εκλογές, ενώ ο κ.Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι στόχος του είναι η εξάντληση της τετραετίας και οι εκλογές να γίνουν το Σεπτέμβριο του 2019.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Ωστόσο τα διάφορα σενάρια για τις πολιτικές εξελίξεις αναφέρονται σε μια σειρά νέων δεδομένων για την στρατηγική της ΝΔ και του Μαξίμου, όσο αναφορά την προσφυγή στις εκλογές και πότε.

Όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση αυξάνουν οι πιθανότητες πρόωρης προσφυγής στις κάλπες – Εισηγήσεις δέχεται ο πρωθυπουργός για να διατηρήσει με σιγουριά τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση και να τερματίσει την ραγδαία του πτώση – Προβληματίζουν τον Αλέξη Τσίπρα τα ειδικά δικαστήρια μετά την εκλογική ήττα.

Από την κατηγορηματική δήλωση πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019 ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στο ερώτημα… «τι νόημα έχουν τώρα οι εκλογές;»! Προφανώς υπό την πίεση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και των στελεχών του που του ζητούν να στήσει κάλπες όσο ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στα επίπεδα του 20%.

Ο πρωθυπουργός, στην επέτειο των δύο ετών από την άνοδο του κόμματός του στην εξουσία, δήλωσε πως «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και αφού η χώρα θα έχει βγει οριστικά από την κρίση». Προφανώς οι εκλογές είναι ένα ενδεχόμενο που ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να αποφύγει.

Μιλώντας για το δημοψήφισμα του 2015 αποκάλυψε και το «γιατί», αναφερόμενος στην περίπτωση που θα είχε κερδίσει το «ναι»: «Το σύστημα εξουσίας που λεηλάτησε και χρεοκόπησε τη χώρα, θα έπαιρνε την εκδίκησή του με μανία και μίσος. Ακόμη και τώρα μιλάνε για ειδικά δικαστήρια»!

Στην Κουμουνδούρου η τάση που ζητά κάλπες για να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας είναι πιο ισχυρή από την αντίστοιχη στο Μέγαρο Μαξίμου. Κομματικά στελέχη βλέπουν το αδιέξοδο της κυβερνητικής πορείας και δεν κρύβουν τον φόβο τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσει στα προ κρίσης ποσοστά αν παραμείνει στην εξουσία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Λέω στους Έλληνες «εμπιστευθείτε μας. Είμαστε έτοιμοι»

Με φουλ επίθεση απαντά η ΝΔ. «Αν έκανε ένα καλό ο Τσίπρας είναι ότι απομυθοποίησε το αφήγημα της εύκολης εξόδου από την κρίση. Ψέμματα, ανικανότητα και φόροι: Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε εκλογική εγρήγορση από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τις περιοδείες και τις εξορμήσεις εκτός Αθηνών.

Η ΝΔ μιλά για εκλογές γιατί θέλει να πείσει ότι είναι έτοιμη, ώστε να αυξηθούν οι ελπίδες της να κερδίσει την αυτοδυναμία. «Εμπιστευθείτε μας, είμαστε έτοιμοι», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ζήτησε από τα στελέχη του να εντείνουν τις αντιπολιτευτικές τους προσπάθειες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζει νέες προτάσεις, νέα πρόσωπα και διευρύνει τον κύκλο των υποστηριχτών του, καθώς γνωρίζει ότι η αποστολή που θα κληθεί να αναλάβει θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη και για τον ίδιο και για την παράταξή του. Με σταθερή την πρόβλεψη ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2017, όπως έχει δηλώσει η Ντόρα Μπακογιάννη, και για το λόγο αυτό η ΝΔ πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και πολιτική δράση.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments