Χιλιάδες καρναβαλιστές σε Πάτρα, Αθήνα, Ρέθυμνο, Ταύρο, Κρήτη, Βόρειο Ελλάδα.

Χιλιάδες καρναβαλιστές σε Πάτρα, Αθήνα, Ρέθυμνο, Ταύρο, Κρήτη, Βόρειο Ελλάδα.

Καθαρά Δευτέρα και Κούλουμα στην ύπαιθρο με βροχές και λάσπες. Δυσκολίες στο πέταγμα του χαρταετού. Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις

Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς σε όλη την Ελλάδα, με ένα πλήθος από ειδικές εκδηλώσεις και παρελάσεις από την Πάτρα, τον Ταύρο, την Αθήνα και την Αττική μέχρι την Νάξο, την Κρήτη και όλη την Βόρειο Ελλάδα. Μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις φαντασμαγορικές εκδηλώσεις της Κυριακής που θα σημάνουν το τέλος του εφετινού Καρναβαλιού.

Στην Αθήνα, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 12.00 οι Μορφές Εκφρασης θα ξεκινήσουν από τον σταθμό του Μετρό Ακρόπολη για να σας παρασύρουν σε έναν μεθυστικό περίπατο στα στενά της Πλάκας με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού, θα ξεκινήσει από το εστιατόριο «Διόνυσος» στην Ακρόπολη το 7ο Κυνήγι Θησαυρού, σε συνεργασία με το Σωματείο Ελλήνων Ξεναγών. Φτιάξτε την ομάδα σας με μεγάλους, μικρούς και μικρότερους και ελάτε να γνωρίσετε διαφορετικά όμορφες γωνιές του κέντρου της πόλης.
Εφέτος το κυνήγι εστιάζει στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη και την Πλάκα, μια γοητευτική αλλά ακόμα άγνωστη περιοχή της Αθήνας, που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε μόνο ως τουριστικό προορισμό. Εγγραφές θα γίνονται από τις 10.00 έως τις 12.00 στο σημείο συνάντησης.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων αυτό το τετραήμερο, ξεκινώντας από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, θα βρίσκεται στους δρόμους του Κέντρου για να δώσει μία αποκριάτικη νότα στη βόλτα μας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα στον Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα (10.30) και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων υπό τη μουσική διεύθυνση του Αντώνη Μπαστιάνου και τον Λάκη Χαλκιά (11.00).

Πάτρα

Πλήθος κόσμου αναμένεται να βρεθεί και εφέτος στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Πάτρας. Εκεί όπου η κορύφωση της διασκέδασης «χτυπά κόκκινο». Χιλιάδες καρναβαλιστές χρωματίζουν με το κέφι και τη ζωντάνια τους την πρωτεύουσα του Καρναβαλιού. Η συμμετοχή των καρναβαλιστών κάθε χρόνο αγγίζει τις 30.000 άτομα που ακούραστα ακολουθούν μια διαδρομή 4 περίπου χιλιομέτρων, διασχίζοντας τον κεντρικό δρόμο της αχαϊκής πρωτεύουσας. Ετσι και εφέτος στις 14.00 θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση.

Στη συνέχεια το κέφι συνεχίζει να συνεγείρει τις διαθέσεις των καρναβαλιστών που ομαδικά συρρέουν στον Μώλο της Αγίου Νικολάου για να παρακολουθήσουν την τελετή λήξης. Η παράδοση θέλει ο Βασιλιάς Καρνάβαλος να παραδίδεται στην πυρά καταμεσής της θάλασσας ενώ πυροτεχνήματα θα κάνουν την νύχτα μέρα. Η τελετή λήξης ολοκληρώνεται με ένα υπαίθριο μουσικοχορευτικό πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας.

Ρέθυμνο

«Συγκάτοικοι στο όνειρο». Αυτό είναι το θέμα, το σύνθημα και η ουσία του εφετινού Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017. Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι το «σπίτι» που φιλοξενεί για περισσότερα από 100 χρόνια πια δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες, και εφέτος ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να χαρίσει στον καθένα τη δική του θέση στο όνειρο. Μετά από ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που σχεδίασε και υλοποίησε η οργανωτική επιτροπή, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αυτό το τριήμερο και ξεκινούν το απόγευμα του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου στις 17.00 με την παιδική παρέλαση, στην οποία θα συμμετέχει η ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών Batala Creta. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η καθιερωμένη νυχτερινή παρέλαση.

Την επομένη, στις 14.00, θα δοθεί η εκκίνηση από τον Κόμβο Θεοτοκοπούλου για τη μεγάλη παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων, η οποία επεκτείνεται μέχρι την οδό 44ου Συντάγματος. Τερματισμός και dj party στην πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου. Στις 18.30 θα γίνει το καθιερωμένο κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου που θα συνοδεύεται από ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων.

Για την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Ρεθύμνης έχει οργανώσει παραδοσιακά Κούλουμα με πέταγμα χαρταετού, καρναβαλικά δρώμενα και σαρακοστιανά εδέσματα.

-Σε επιφυλακή η Τροχαία για το τριήμερο Καθαράς Δευτέρας
Αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας

Αυξημένα μέτρα κατά το διάστημα από 24 έως 27 Φεβρουαρίου σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα για τον εορτασμό της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

– Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
– Ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
– Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί ΚΤΕΛ).
– Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις.
– Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κλπ, καθώς και για παραβάσεις που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.
– Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Ταυτόχρονα, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου.

Και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Στο μεταξύ, και κατά το εορταστικό αυτό τετραήμερο θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, και συγκεκριμένα:

– Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου: από 16.00-21.00 στο ρεύμα εξόδου.
– Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου: από 08.00-13.00 στο ρεύμα εξόδου.
– Την Καθαρά Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου: από 15.00-21.00 στο ρεύμα εισόδου.

Σε κάθε περίπτωση, η Αστυνομία ζητά από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

-Κούλουμα με… ομπρέλα: Με συννεφιά και βροχές το πέταγμα του χαρταετού

Μπορεί οι εκδρομείς να ήλπιζαν για ανοιξιάτικες συνθήκες ωστόσο ο καιρός θα μας τα κάνει… μούσκεμα με τα κύρια χαρακτηριστικά του να είναι οι βροχές και οι καταιγίδες – Τι αναφέρει στην πρόγνωσή του ο Γιάννης Καλλιάνος

Τελικά ο καιρός φαίνεται πως δεν θα κάνει το χατίρι των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στο ξεκίνημα της Σαρακοστής είναι οι τοπικές βροχές και η συννεφιά.

Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Η πρόβλεψη του τριημέρου από τον Γιάννη Καλλιάνο

Πιστός στα «ραντεβού» του με τους διαδικτυακούς του φίλους ο κ. Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook προχώρησε σε λεπτομέρειες για τον καιρό ώστε οι εκδρομείς να ξέρουν τι τους περιμένει.

Όπως ο ίδιος αναφέρει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο καιρός από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα θα θυμίζει… Βρετανία, με βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
«Με “βρετανικού τύπου” καιρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Δυστυχώς αλλά τα προγνωστικά στοιχεία είναι απογοητευτικά για όσους θέλουν να αποδράσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Όλα δείχνουν ότι θα επικρατήσουν οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες, οι νοτιάδες και η σκόνη από την Αφρική που θα περιορίσει την ορατότητα σε πολλές των περιπτώσεων και κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές», σημειώνει ο μετεωρολόγος και προσθέτει: «Μάλιστα, πολλές από τις βροχοπτώσεις θα είναι και λασποβροχές διότι θα υπάρχουν αρκετά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από την βόρεια Αφρική και το αίτιο θα είναι οι ισχυροί νοτιάδες -εντάσεως έως και 7 μποφόρ- που θα πνέουν κατά διαστήματα στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας μας».

«Όπως και να έχει όμως, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δεν προβλέπεται (σε γενικές γραμμές) ευνοϊκό για όλους αυτούς που ανέμεναν περισσότερο ανοιξιάτικες συνθήκες. Αντιθέτως θα έχουμε βροχές, σκόνη, νοτιάδες και πτώση της θερμοκρασίας», καταλήγει ο Γιάννης Καλλιάνος και παρουσίασε τις θερμοκρασίες των 5 μεγαλυτέρων πόλεων της χώρας μας από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments