Επτακόσιες νέες θέσεις εργασίας από την Fraport Greece στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Επτακόσιες νέες θέσεις εργασίας από την Fraport Greece στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται ότι η καταβολή του 1,23 δισ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο(που είναι ο μισός ΕΝΦΙΑ) θα γίνει την ημέρα της παραχώρησης των αεροδρομίων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

-Η υλοποίηση καθυστερεί από το Ελληνικό Κράτος και την κυβέρνηση Τσίπρα περίπου δύο χρόνια μετά την πρωτιά στον διεθνή διαγωνισμό που έγινε από την κυβέρνηση Σαμαρά.
Καταρχήν πάνω από πεντακόσιες θέσεις εργασίας δημιουργεί η ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, όπως επισημαίνει η Fraport Greece, προσθέτοντας πως έχουν ήδη δημιουργηθεί 400 νέες θέσεις με τις προσλήψεις που έγιναν προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς οι αερολιμένες, ενώ το προσεχές διάστημα δρομολογούνται άλλες 160. Συνολικά θα φτάσουν τις 700 νέες θέσεις και θα γίνουν πολλές περισσότερες αφού εκεί θα δημιουργηθούν μεγάλα εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 96% των εργαζομένων είναι Ελληνες, ενώ «οι μέσες αποδοχές που προσφέρονται στο προσωπικό των αεροδρομίων είναι πολύ υψηλότερες από τις αντίστοιχες αποδοχές που θα λάμβαναν αν η Fraport Greece ακολουθούσε μισθολογικά τη ΣΣΕ», με προοπτική προσαυξήσεων μετά την ανάληψη των αεροδρομίων.

Το τίμημα
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η καταβολή του 1,23 δισ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο θα γίνει την ημέρα της παραχώρησης των αεροδρομίων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, ενώ τονίζεται ότι με την έναρξη της παραχώρησης ξεκινούν επενδύσεις σε αερολιμενικές υποδομές ύψους 20% υψηλότερες από τη συμβατική υποχρέωση (330 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020). Στη συνέχεια, και έως το τέλος της διάρκειας της παραχώρησης, θα γίνουν και πρόσθετες επενδύσεις για τη συντήρηση, την αναβάθμιση και την επέκταση των υποδομών, ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται η επιβατική κίνηση, οι οποίες συνολικά θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Παράλληλα σημειώνει ότι το Δημόσιο θα εισπράττει ετήσιο τίμημα ύψους 22,9 εκατ. ευρώ για σαράντα χρόνια και ετήσιο μεταβλητό τίμημα παραχώρησης της τάξης του 28,5% των λειτουργικών κερδών της Fraport Greece.
Επιπλέον, η Fraport Greece υπενθυμίζει τη σύμβαση που υπεγράφη με το ελληνικό Δημόσιο για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας από το ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα, βάσει της οποίας θα καλύψει το σύνολο των αμοιβών του προσωπικού, που ανέρχεται σε 10,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Θέμα το οποίο επίσης καθυστερεί από το ελληνικό Κράτος επί πολλούς μήνες και στερεί την αναγκαία ανάπτυξη μέσω των αεροδρομίων σε 14 τουριστικές περιοχές της χώρας.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments