Παπαστράτος – Philip Morris: Καινοτομία και Επενδύσεις

Παπαστράτος – Philip Morris: Καινοτομία και Επενδύσεις

Η πρώτη μεγάλη επένδυση στη χώρα μας εν μέσω κρίσης είναι γεγονός. Η Philip Morris International χρηματοδοτεί με 300 εκατομμύρια ευρώ την μετατροπή του εργοστασίου της εταιρίας Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για IQOS.

Το IQOS είναι μια μπαταρία σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου, η οποία φορτίζει μια ηλεκτρονική θήκη, στην οποία εισάγονται ράβδοι καπνού. Ο χρήστης εισάγει τη ράβδο στη θήκη και ρουφά. Ο καπνός ζεσταίνεται χωρίς να καίγεται με αποτέλεσμα ο χρήστης να μην εκτίθεται στα βλαβερά προϊόντα της καύσης του καπνού. Επιπλέον ο καπνός που παράγεται είναι πιο ελαφρύς, δεν αφήνει άσχημες μυρωδιές και δεν προκαλεί τις συνηθισμένες βλάβες του παθητικού καπνίσματος σε όσους τον εισπνέουν.

Με την ολοκλήρωση της ανακαίνισης, το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα είναι το τρίτο της Philip Morris International παγκοσμίως, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, που θα παράγει προϊόντα καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση. 400 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στο εργοστάσιο και την εταιρία για την παραγωγή και προώθηση του νέου προϊόντος. Έμμεσα θα ενισχυθεί τόσο το κομμάτι της παραγωγής καπνού όσο και της διακίνησης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, παρουσιάζοντας σήμερα το επενδυτικό σχέδιο τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής :

«Η Παπαστράτος τολμά να βλέπει μπροστά. Τολμά να οραματίζεται ένα μέλλον που φτιάχνεται και στην Ελλάδα. Τολμά να φέρει στη χώρα αυτό που χρειάζεται περισσότερο, παρά το αντίξοο περιβάλλον: επενδύσεις, θέσεις εργασίας, καινοτομία, εξαγωγές. Για αυτό το λόγο τοποθετεί σήμερα τη χώρα στο κέντρο της τεράστιας αλλαγής που φέρνει το IQOS διεθνώς.

Γράφει η Αγγελική Γρατσία

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments