TA NEA ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

TA NEA ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

TA NEA ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Eπιμέλεια: Γιώργος Πεχλιβανίδης

 

 

 

Γιορτη Ελαιολάδου και ελιάς

Ανοίγει, σήμερα, 31 Μαρτίου 2017 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας(ΣΕΦ)η αυλαία του 7ο Φεστιβαλ Ελαιολάδου & Ελιάς, το οποίο διοργανώνει ο «Ευρωπαικός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού» (ΕΟΣΣ) και υλοποιεί η διαφημιστική εταιρία Image/JBW.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, που ολοκληρώνεται στις 2 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν ημερίδα και συνέδριο, για κάθε ενδιαφερόμενο και επιχειρηματία, οι τελευταίες εξελίξεις γύρω απ το ελαιόλαδο και την ελιά, σχετικά με την επεξεργασία, τυποποίηση, την πιστοποίηση και τις υποστηρικτικές δράσεις Δήμων, Περιφερειών, Επιμελητηρίων, δημόσιων Οργανισμών.
Μη παραλείψετε, να δοκιμάσετε επίσης, λιχουδιές, φαγητά και μοναδικά ποτά-κοτειλ, με βαση το λάδι, νέα προιόντα λαδιού με αρωματικά φυτά και εσπεριδοειδή και να συμμετέχετε στην κλήρωση, για την προμήθεια των αναγκών σας σε λάδι για 1 ολόκληρο χρόνο!

Ο Βίκος τρέχει…

Για δεύτερη συνεχή φορά, διεξάγεται στα Νότια Προάστια (στην παραλία Γλυφάδας) την ερχόμενη Κυριακή 9 Απριλίου 2017 ο διασκεδαστικός αγώνας δρόμου «Βίκος Street Relays», για έναν πολύ καλό σκοπό…

Η διοργάνωση στηρίζει και φέτος, το έργο της Οργάνωσης Make-A-Wish Greece (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) προκειμένου να εκπληρωθούν οι βαθύτερες επιθυμίες παιδιών, που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένεις.

Το ραντεβού έχει ορισθεί για το πρωί της Κυριακής στις 11.30 και ως σημείο εκκίνησης το παλιό δημαρχείο Γλυφάδας ενώ, παράλληλα, θα διεξαχθούν και παιδικές σκυταλοδρομίες, για παιδά 4 έως12 ετών, στα αγωνίσματα 4Χ50μ. 4Χ100μ.

Απολογισμός SAXO BANK

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016 ανακοίνωσε, προ ημερών, η SAXO BANK σύμφωνα με τα οποία τα λειτουργικά έσοδα του Ομίλου ανήλθaν στα 2,9 δις DΚΚ (από 2,1 δις το 2015) οι καταθέσεις ενεχύρου πελατών αυξήθηκαν, σχεδόν, σε 92,3 δις DKK, παρουσιάζοντας, τελικά, αύξηση κερδών της τάξης 302 εκ DKK, έναντι των καθαρών ζημιών 645 εκ DKK που κατέγραψε ο όμιλος, το έτος 2015

Νεα προιόντα ISOPLUS

Η ISOPLUS A.E. εταιρία ειδικευμένη σε προιόντα μαιευτικής και παιδικής δερματολογίας, ανακοίνωσε, προ ημερών, τις νέες όσο και εξειδικευμέες σειρές προιόντων περιποίησης με βασικό ενεργό συστατικό το Αvocado Persepse.
Οι διαφορετικές σειρές προιόντων που ως αποκλειστική αντιπρόσωπος διαθέτει η εταιρία ISOPLUS A.Ε στην Ελληνική αγορά περιλαμβάνουν στο σύνολο τους περισσσότερα από 30 προιόντα, έρχονται να επιβεβαιώσουν τη μοναδική εξειδίκευση της Mustela στην δερματολογία.

Η έκθεση Domotec

Από τις 7 έως και τις 9 Απριλίου 2017 πραγματοποιείται στο χώρο του Μetropolitan Expo, στο αεροδρόμιο Ελευθ Βενιζέλος, η ετήσια έκθεση Domotec, η οποία είναι επικεντρωμένη σε λύσεις για κατοικίες, ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα αλλά και την επαγγελματική στέγη.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, έχει προγραμματιστεί ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων για την βιομάζα, την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, την αρχιτεκτονική, την ενεργειακή αποδοτικότητα, τα φωτοβολταικά αλλά και την ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας υπεύθυνη ενημέρωση στους επαγγελματίες του κλάδου.

Μεγαλώνει η αλυσιδα Σκλαβενίτη

Πριν από το Πάσχα, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες προετοιμασίες ενός ακόμα νέου καταστήματος στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην υπεραγορά της περιοχής Περιβόλα, το οποίο θα ενταχθεί στην αλυσίδα των Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης.
Αντίστοιχες προετοιμασίες πραγματοποιούνται, παράλληλα, σε τρία ακόμα νέα καταστήματα της αλυσίδας Σκλαβενίτης σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και στην Αθήνα, όπως λ.χ. στους Αμπελοκήπους (στη Λεωφ.Κηφισίας) τα οποία ανήκαν, μέχρι πρότινος, στην αλυσίδα της Μαρινόπουλος-Carefur

Γάμος Chipita-Britannia Industries

Είναι,πλέον, γεγονός, από προχθές, μετά και απο τις σχετικές υπογραφές, η συνεργασία μεταξύ της Chipita A.E και της Ινδικής βιομηχανίας τροφίμων Britannia Industries, με τη δημιουργία κοινοπραξίας με τη νέα ονομασία Britchip Foods Limited και μαζί, μια σημαντική επένδυση στη χώρα μας, σε πρώτη φάση 14,1 εκ ευρώ.

Στη νέα κοινοπραξία Britchip Foods Limited, το 60% των μετοχών θα κατέχει η Ινδική πλευρά, ενώ το υπόλοιπο 40% θα ανήκει στην Chipita A.E. και με προοπτική, μετά από 10 χρόνια, δυνατότητας ανταλλαγής μετοχών που κατέχουν μεταξύ τους ή μεταπώλησης σε τρίτους, των μεριδίων τους.

Σε πρώτο στάδιο, η συμφωνία προβλέπει την δημιουργία εντός του 2018, ενός νέου εργοστασίου παρασκευής κρουασάν στη χώρα μας, καθώς και υφιστάμενων και νέων προιόντων που παρασκευάζονται σύμφωνα με την τεχνογνωσία της ελληνικής πλευράς.

Aλλάζει χέρια το Metropolitan

Σχεδόν δεδομένη πρέπει να θεωρείται, κατά πληροφορίες, η εξαγορά του Metropolitan από την επενδυτική εταιρία CVC Capital Partners , καθώς το μόνο που απομένει, για την επίσημη ανακοίνωση, είναι εάν η συμφωνία της μεταβίβασης αφορά το 100% ή αν το ποσοστό της εξαγοράς θα κυμανθεί μεταξύ 60-70% του ομίλου.

Στην πρώτη περίπτωση, η εκτίμηση είναι ότι το τίμημα της εξαγοράς θα ανέλθει μεταξύ 70 και 75 εκ ευρώ, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, δηλαδή, του 60%-70%, αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι σε τιμή που θα κυμανθεί μεταξύ 50 έως 60 εκ ευρώ.

Διακρίσεις για Μινωικές Γραμμές

«Φορτωμένες» με 4 τιμητικές διακρίσεις έφυγαν οι Μινωικές Γραμμές από το Τourism Awards το οποίο πραγματοποιήθηκε, προ ημερών, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.
Συγκεκριμένα, η εταιρία έλαβε τις εξής διακρίσεις: Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Υποστήριξη Τοπικών Κοινοτήτων/ Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Επίσης, το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Ηλεκτρονική παρουσία-επικοινωνία» για το νέο on line σύστημα κράτησεων, ακόμα,το ασημένιο στη κατηγορία «Ελληνική κουζίνα/Ανάδειξη τοπικής κουζίνας»για την προώθηση Κρητικών παραδοσιακών βιολογικών προιόντων, ένα ακόμα ασημένιο, στην κατηγορία “Customer services” για τη δράση Μinoan Line Bonus Club και παράλληλα, αυτό για το customer servise της εταιρίας.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments