Ένα Καράβι που το λένε Ελπίδα!

Ένα Καράβι που το λένε Ελπίδα!

Τα λόγια της πλώρης, του Α. Καρκαβίτσα, είναι μία συλλογή διηγημάτων με θαλασσινές ιστορίες, για ναυτικούς, γοργόνες και τρικάταρτες σκούνες. Ο Γιώργος Παπαευσταθίου, με τον θίασο Αδράχτι, ζωντάνεψαν φέτος τις ιστορίες, στη σκηνή του θεάτρου Βεάκη.

Την Κυριακή των Βαϊων, ο Γιώργος Παπαευσταθίου έστειλε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους μας, να σαλπάρουμε με ένα καράβι που το λένε Ελπίδα. Η τελευταία παράσταση του θιάσου Αδράχτι ήταν ανοιχτή για το κοινό και είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα! Την παράσταση παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Για μία ακόμα χρονιά ο Θίασος Αδράχτι, σε σύμπραξη με τη δράση #icare φιλοξένησε παιδιά από τα ιδρύματα: Παιδικό χωριό ΣΟΣ Βάρης, το Χαμόγελο του παιδιού και ΣΟΣ – Κέντρο στήριξης της οικογένειας!

Ο σκηνοθέτης, Γιώργος Παπαευσταθίου, κάλεσε επίσης οικογένειες που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την παράσταση αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα, να έρθουν και να απολαύσουν την παράσταση.

Η παράσταση ”Τα λόγια της Πλώρης” είναι υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΝΗΣΩΝ. Ο πρόεδρος του ομίλου, καθώς και μέλη, παρακολούθησαν την εορταστική – φιλανθρωπική παράσταση. Ο πρόεδρος του ομίλου, Ιωάννης Μαρωνίτης, βράβευσε τον θίασο και τους συντελεστές για τη προσφορά τους με τη παράσταση αυτή στον πολιτισμό!

Ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, μίλησε για την παράσταση: Το έργο, “Τα Λόγια της Πλώρης”, το έχουμε διαβάσει όλοι και το είδαμε εδώ να προάγει τον πολιτισμό, την τεράστια πολιτιστική μας κληρονομιά, τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα, την Ελλάδα, αυτή την πανέμορφη χώρα. Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά, γι’ αυτό και ο όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων, νέων δημιουργών. Πιστεύουμε η πιο σημαντική μορφή εθνικής αντίστασης είναι ο πολιτισμός μας, η πολιτιστική μας κληρονομιά, η πανέμορφη χώρα μας…. «Ναι», λοιπόν στους ανθρώπους του πολιτισμού, «ναι» στους νέους δημιουργούς που δεν καταλαβαίνουν τίποτα μέσα σε αυτή την τρομακτική κρίση”. Μάλιστα, ο κ. Μαρωνίτης ευχήθηκε η παράσταση να συνεχίσει και για δεύτερη χρονιά, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Όταν ένα άλογο τρέχει δεν το σταματάμε”.

Ο Γιώργος Παπαευσταθίου, υπεύθυνος για τη θεατρική μεταφορά του έργου, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της παράστασης, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τους συντελεστές της παράστασης, τους ηθοποιούς και όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα και είπε χαρακτηριστικά για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης: «Όλοι έχουμε τόση ανάγκη, ειδικά στις μέρες μας την ελπίδα. Σαν θίασος “Αδράχτι” θεωρούμε πως κάθε εκδήλωση πρέπει να έχει κι ένα σκοπό».

Οι εταιρίες Βίκος Α.Ε. και Λάβδας – Παλλάς Α.Ε. προσέφεραν αναψυκτικά και γλυκά για το παιδικό πάρτι που ακολούθησε μετά τη παράσταση. Επίσης προϊόντα των χορηγών, δόθηκαν στα παιδιά που φιλοξενήθηκαν στην παράσταση και κατά την έξοδό τους από το θέατρο!

Επισκεφτείτε τη σελίδα του θιάσου Αδράχτι, για να ενημερωθείτε για τις δραστηριότητές τους:

https://www.facebook.com/thiasosAdraxti/

Το #icare ♥ δημιουργήθηκε για να οργανώνει, να βοηθά και να προβάλει δράσεις που βοηθούν συνανθρώπους μας …επειδή ενδιαφερόμαστε!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη δράση #icare στη σελίδα:

https://www.facebook.com/Icare.heart.cause/

Γράφει η Αγγελική Γρατσία

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments