Τρόφιμοι του Κορυδαλού, Ρωσοπόντιοι εγκληματίες και ποινικοί Αλβανοί η συμμορία με τις ληστείες χρηματοκιβωτίων και άλλες επιδρομές.

Τρόφιμοι  του Κορυδαλού, Ρωσοπόντιοι  εγκληματίες και  ποινικοί Αλβανοί   η συμμορία   με  τις    ληστείες  χρηματοκιβωτίων  και άλλες  επιδρομές.

Τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια υπολογίζεται το σύνολο της λείας τους, ικανό μέρος της οποίας σπαταλήθηκε σε μεγάλη ζωή και νυχτερινά κέντρα.

Από τις πλέον αδίστακτες συμμορίες τις τελευταίες δεκαετίας στην Ελλάδα.Τουλάχιστον σε δέκα εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η λεία από περίπου 100 επιδρομές – μέσα σε έναν χρόνο – της σπείρας των ληστών που χρηματοκιβωτίων που κτυπούσε γραφεία εταιρειών εντός κι εκτός Αττικής. Τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά έχουν ξοδευθεί σε νυκτερινά κέντρα όπως και σε άλλες επιδείξεις πλούτου και διασκέδασης. Αυτό προκύπτει από την δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια Αττικής που είχε βρεθεί στα ίχνη των δραστών εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες. Ομως ήταν εξαιρετικά δύσκολος ο εντοπισμός των ηγετικών μελών της συμμορίας που αποτελείτο κυρίως από ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση που διαμένουν κυρίως στην Δυτική Αττική και οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν κατηγορηθεί ξανά για παρόμοια αδικήματα. Η σύλληψή τους βασίσθηκε σε καταγραφή τηλεφωνικών κλήσεων – πολλές ωστόσο ήταν μέσω Ιντερνετ και δεν μπορούσαν να εντοπισθούν – αλλά και φυσικές παρακολουθήσεις. Για τον εντοπισμό πολλών εκ των δραστών ήταν καθοριστική μια συνάντηση που είχαν κανονίσει προσφάτως τα βασικά μέλη της συμμορίας.

Νυκτερινές ώρες της Πέμπτης και πρωινές ώρες της Παρασκευής από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας, με την συνεργασία Αστυνομικών της Υποδ/νσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως Καλλιθέας, Ασπροπύργου, Μενιδίου καθώς και του οικισμού του στρατοπέδου Καποτά, για τον εντοπισμό και την σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε εταιρείες και οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας, από τις οποίες αφαιρούσαν κυρίως χρηματοκιβώτια τα οποία περιείχαν χρήματα, κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή.

Συνελήφθησαν 14 ομογενείς από πρώην σοβιετικές χώρες, ηλικίας 35, 22, 23, 27, 36, 28, 40, 33, 23, 29, 39, 30, 28 και 18 ετών αντίστοιχα και ένας 26χρονος Αλβανός. Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται και τα τέσσερα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν πέντε ακόμη μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, επίσης ομογενείς, ηλικίας 30, 20, 27, 23 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αναζητούνται.

Εξιχνιάσθηκαν περισσότερες από 100 ληστείες και διαρρήξεις σε βάρος εταιρειών και οικιών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων είναι σεσημασμένοι, έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις Αστυνομικές αρχές για παρόμοιες εγκληματικές πράξεις, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους επιπλέον σε εκατοντάδες ληστείες και διαρρήξεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σήμερα το πρωί, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, τα μέλη της διαβόητης συμμορίας οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments