Το Μαρόκο καλωσορίζει τις διατάξεις της Σαχάρας το 2017, νομοσχέδιο των ΗΠΑ για τις πιστώσεις

Το Μαρόκο καλωσορίζει τις διατάξεις της Σαχάρας το 2017, νομοσχέδιο των ΗΠΑ για τις πιστώσεις
Το Μαρόκο καλωσορίζει τις διατάξεις της Σαχάρας το 2017, νομοσχέδιο των ΗΠΑ για τις πιστώσεις.

Το Βασίλειο του Μαρόκου καλωσορίζει τις διατάξεις για τη Μαροκινή Σαχάρα που περιέχονται στο νομοσχέδιο για τις πιστώσεις των ΗΠΑ του 2017, που υπογράφηκε την Παρασκευή από τον πρόεδρο Donald Trump.
Το νομοσχέδιο αυτό ορίζει ότι τα κονδύλια που προορίζονται για το Μαρόκο μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στη Μαροκινή Σαχάρα. Πράγματι, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι «τα κονδύλια που διατίθενται [προς το Μαρόκο] βάσει του τίτλου III […] διατίθενται για τη στήριξη της Δυτικής Σαχάρας».
Ομοίως, η έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο αυτό και εξηγεί τις διατάξεις του επαναβεβαιώνει αναμφισβήτητα την υποστήριξη του Κογκρέσου των ΗΠΑ στην Πρωτοβουλία Αυτονομίας του Μαρόκου.
Η έκθεση υπογραμμίζει ότι «ο αμερικανός υφυπουργός θα πρέπει να επιδιώξει επίλυση με διαπραγμάτευση αυτής της διαφοράς, σύμφωνα με την αμερικανική πολιτική που υποστηρίζει μια λύση βασισμένη σε μια μορφή αυτονομίας υπό την κυριαρχία του Μαρόκου».
Στο κείμενο αυτό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενθαρρύνεται επίσης “να στηρίξει τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στη Δυτική Σαχάρα”.
Επιπλέον, το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο και υπογράφηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ζήτησε από τον Υφυπουργό να υποβάλει έκθεση εντός 45 ημερών σχετικά με την «περιγραφή των μέτρων που ελήφθησαν για την ενίσχυση του ελέγχου της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες στη Βόρεια Αφρική», Σε μια ελάχιστα κρυμμένη αναφορά στον πληθυσμό των στρατοπέδων Tindouf, νοτιοδυτική Αλγερία.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments