Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Νέες επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ στο Costa Navarino.

Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Νέες επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ στο Costa Navarino.

Ολοκληρώθηκε η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ από Αντίρριο έως Αμφιλοχία. Μεγάλο ενδιαφέρον για τα μεγάλα κοιτάσματα στην Κρήτη.

Επένδυση 250 εκατ. για δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες. Αίτηση ενδιαφέροντος για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη από Total, Exxon Mobil και ΕΛΠΕ.

Κατά την αιχμή της τουριστικής σεζόν στο Costa Navarino εργάζονται 1.200 υπάλληλοι, ενώ όταν ολοκληρωθούν οι επενδύσεις θα φθάσουν τους 3.300.

Δύο νέες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες θα προστεθούν στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο του Costa Navarino, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΤΕΜΕΣ A.E. κινεί τις διαδικασίες για την έναρξη της κατασκευής τους κατά τη φετινή περίοδο.

Οι νέες επενδύσεις που θα υλοποιηθούν στο Costa Navarino θα αγγίξουν τα 250 εκατ. ευρώ. Ηδη, η διεύθυνση υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Πύλου – Νέστορος έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία στο τουριστικό συγκρότημα του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων Navarino Waterfront.

H πολυτελής μονάδα στον οικισμό Κάτω Γιάλοβας θα αναπτυχθεί σε έκταση 124,1 στρεμμάτων. Το εμβαδόν δόμησης των κτιρίων θα ανέλθει σε 32.262 τ.μ. έναντι επιτρεπόμενου μεγέθους 53.641 τ.μ. Επίσης, θα δημιουργηθεί πάρκινγκ για τις ανάγκες στάθμευσης 768 οχημάτων. Η δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα θα ανεγερθεί στο Νavarino Bay.

Εως σήμερα, στο Costa Navarino έχει επενδυθεί το ποσό των 580 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού προγράμματος στο δημοφιλές τουριστικό συγκρότημα της Μεσσηνίας όταν θα φθάσει να βρίσκεται σε φάση πλήρους ανάπτυξης θα ανέλθει σε 1,2 δισ. ευρώ.

Στο συγκρότημα κατά την αιχμή της σεζόν εργάζονται 1.200 υπάλληλοι, ενώ όταν ολοκληρωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα θα φθάσουν τους 3.300. Στόχος αποτελεί μελλοντικά να καταστεί εφικτή η 12μηνη λειτουργία του συγκροτήματος. Στο Νavarino Dunes (Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Ρωμανού) που αναπτύσσεται σε 1.300 στρέμματα λειτουργούν δύο ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων, γήπεδο γκολφ 18 οπών, συνεδριακό κέντρο, σπα, χώροι εστίασης, αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, κέντρα για παιδιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χώρων γαστρονομίας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Επίσης, στο Navarino Βay (Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου) που καλύπτει 1.400 στρέμματα λειτουργεί το δεύτερο γήπεδο γκολφ 18 οπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική οικονομική επίδραση της λειτουργίας της Costa Νavarino στη χώρα μας από την έναρξη των εργασιών κατασκευής μέχρι σήμερα ξεπερνά, πλέον, το 1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα αγοράς για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στο Costa Navarino, 1,65 ευρώ δαπανάται εκτός του συγκροτήματος. Μόνο για το 2016 τα άμεσα έσοδα από την αύξηση των επισκεπτών στη Μεσσηνία υπολογίζονται σε 17,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η δευτερογενής επίδραση των εσόδων στην τοπική οικονομία εκτιμάται σε επιπλέον 28,8 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η ιδιοκτήτρια ΤΕMEΣ Α.Ε. συμμετέχει με ποσοστό 50% στην εταιρεία Home Holdings η οποία έχει εξαγοράσει το Hilton Αθηνών. Το υπόλοιπο 50% ανήκει στη D-Marine Investments Ηolding B.V. θυγατρική του τουρκικού ομίλου Dogus, ο οποίος κατέχει και ποσοστό περίπου 33% στην Apollo Investment Hold Co, νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του Αστέρα Βουλιαγμένης. Η Home Holdings έχει σχεδιάσει την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος για τη μελλοντική αναμόρφωση και του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Hilton Aθηνών. Το σχέδιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη δημιουργία προς πώληση τουριστικών κατοικιών από το ξενοδοχειακό δυναμικό της μονάδας, καθώς και τη λειτουργία νέων χώρων ψυχαγωγίας και εμπορικών καταστημάτων.

Ιόνια Οδός: Ολοκληρώθηκε η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε πριν λίγο το υπολειπόμενο νότιο τμήμα της Ιόνιας Οδού, ολοκληρώνοντας τη σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Το νέο τμήμα, που ξεκινά από τη γέφυρα και φθάνει μέχρι τη σήραγγα της Κλόκοβας, περιλαμβάνει τον ανισόπεδος κόμβος Αντιρρίου και τη σήραγγα της Μακύνειας, μια σήραγγα διπλού κλάδου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, συνολικού μήκους 500 μέτρων.

Με την παράδοση αυτού του τμήματος οι οδηγοί μπορούν να διανύουν τα πρώτα 102 χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού, από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία, διαδρομή που μειώνεται στα 50 λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού.

Υπενθυμίζεται ότι σε κυκλοφορία βρίσκεται ακόμα ένα τμήμα της Ιόνιας Οδού, από τους Σελλάδες Άρτας έως την Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 53 χλμ.

Τα εναπομείναντα δύο τμήματα, το βόρειο κομμάτι της Ιόνιας Οδού, εκτιμάται ότι θα παραδοθούν έως τις αρχές Ιουλίου.

Αίτηση ενδιαφέροντος για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη από Total, Exxon Mobil και ΕΛΠΕ

Κατατέθηκε σήμερα η αίτηση των εταιρειών Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, η οποία, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, αφορά δύο θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης.

Η αίτηση κατατέθηκε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη διαγωνισμού με στόχο σύμφωνα με το καταρχήν χρονοδιάγραμμα- να υπάρξει κατακύρωση έως το τέλος του χρόνου και έναρξη των σεισμικών ερευνών στις αρχές του 2018. Η περιοχή ενδιαφέροντος των εταιρειών καθορίστηκε με βαση τα δεδομένα από προηγούμενες έρευνες, τα οποία επεξεργάστηκαν με νεότερες μεθόδους οι τρεις εταιρείες.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ, Ευστάθιος Τσοτσορός, τόνισε:

«Σήμερα, οι τρεις εταιρίες που συνθέτουν την κοινοπραξία μετουσιώνουν σε πράξη τη βούλησή τους να συνεργαστούν, για την ανακάλυψη πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο. Η μακρά περίοδος αναμονής, μυθοπλασίας και εντυπώσεων, θα αντικατασταθεί με επιστημονική τεκμηρίωση. Εάν όντως αποδειχθεί η ύπαρξη εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων, είναι βέβαιο ότι η χώρα μας θα εισέλθει σε μία νέα εποχή, με προφανή οφέλη για την εθνική οικονομία, τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και τη γεωπολιτική και ενεργειακή αναβάθμιση της Ελλάδος».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Γρηγόρης Στεργιούλης, επισήμανε: «Μαζί και οι τρεις εταιρείες, TOTAL-ExxonMobil-ΕΛΠΕ, συνθέτουν ένα ισχυρότατο επιχειρηματικό σχήμα που διαθέτει εξειδικευμένη και προηγμένη τεχνογνωσία, αλλά και ισχυρότατα οικονομικά μεγέθη, στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχή έκβαση του πολύπλοκου εγχειρήματος των ερευνών σε μεγάλα βάθη θάλασσας. Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δηλώνει ότι συναισθάνεται απόλυτα την ευθύνη της ανάληψης μίας πρωτοφανούς σε συνθετότητα προσπάθειας και δεσμεύεται να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης της ελληνικής κυβέρνησης, εφόσον τελικώς επιλεγεί. Ευελπιστούμε, ως Όμιλος, να συμβάλουμε ουσιαστικά στις προσπάθειες για να επιστρέψει η χώρα σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης και να καταστεί ενεργειακός κόμβος κομβικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Μεσογείου».

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments