Κωμωδία με την Προανακριτική , όπου κλήθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου. Εχουν ήδη παραδεχθεί ότι είναι…αναρμόδιοι.

Κωμωδία με την Προανακριτική , όπου κλήθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου. Εχουν ήδη παραδεχθεί ότι είναι…αναρμόδιοι.

Βαρύγδουπη ανακοίνωση για τους αφελείς ότι « να παράσχει ο ίδιος εξηγήσεις καλεί τον Γιάννο Παπαντωνίου, η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, στην υπόθεση των συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων, που συνήφθησαν κατά την θητεία του.». Θέατρο και έλειψη σοβαρότητας, σε μια υπόθεση πολιτικής κωμωδίας.

Κατά την χθεσινή συνεδρίασή της, η Επιτροπή, αποφάσισε ομοφώνως να κληθεί ο κ. Παπαντωνίου την ερχόμενη Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα, ενώπιον των μελών της προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις αυτοπροσώπως ή δια του συνηγόρου του ή με αποστολή υπομνήματος.

Το αίτημα για την κλήση του κ. Παπαντωνίου στήριξε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, βουλευτές των οποίων ανέφεραν ότι ο πρώην υπουργός οφείλει να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών-μελών αλλά και να δώσει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση πριν εκδοθεί το σχετικό πόρισμα. Ωστόσο,άρχισαν να βάουν νερό στομκρασί τους. Ετσι, ανακοινώθηκε ότι στον κ. Παπαντωνίου θα δοθεί η δυνατότητα να καταθέσει – αν το επιθυμεί – μέσω υπομνήματος ή μέσω του συνηγόρου του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαντωνίου έχει ήδη καταθέσει στην Προανακριτική ένα τρισέλιδο υπόμνημα όπου χαρακτηρίζει «συκοφαντικές» τις αιτιάσεις προς το πρόσωπό του. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης οι προτάσεις των κομμάτων για το προσχέδιο πορίσματος της Προανακριτικής. Το τελικό πόρισμα θα πρέπει να κατατεθεί στην Ολομέλεια στις 28 Ιουνίου.

Κατά τα λοιπά, οι εργασίες της Επιτροπής Προκαταρκτικής οδεύουν σε τελική ευθεία και σήμερα εκ μέρους της πλειοψηφίας παρουσιάστηκε σχέδιο πορίσματος. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι πτέρυγες συναινούν πως υπεκφεύγει της αρμοδιότητας της Προανακριτικής η διερεύνηση για το αδίκημα του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», το οποίο βαρύνει τον κ. Παπαντωνίου, παρά αρμόδια είναι η τακτική Δικαιοσύνη. Καθαρή κοροιδία των θεσμών και πολιτική κωμωδία στην δήθεν αυστηρή δοιωξη και εκκαθάριση της υπόθεσης. Αλλος ένας αυτοεξευτελισμός μιας ακόμη Επιτροπής της Βουλής..

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments