Σύρουν τελικά τον Πάνο Καμμένο σε ανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που δήλωσε ότι δεν την φοβάται μάλιστα. Οι ψευδείς ισχυρισμοί του Α. Τσίπρα στη Βουλή για Επιτροπές και Δικαιοσύνη.

Σύρουν τελικά τον Πάνο Καμμένο σε ανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που δήλωσε ότι δεν την φοβάται μάλιστα. Οι ψευδείς ισχυρισμοί του Α. Τσίπρα στη Βουλή για Επιτροπές και Δικαιοσύνη.

 

Η ΝΔ αλλά και άλλα κόμματα είναι αποφασισμένα να φωτίσουν όλες τις πλευρές τις δυσώδους υπόθεσης, με βαριές αλληλοκατηγορίες γύρω από τους κκ Καμμένο και Μαρινάκη.

Θερμό πολιτικό καλοκαίρι για την Κυβέρνηση και τον ΥΠΕΘΑ. Αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Noor1 και τις συνομιλίες Καμμένου-Γιαννουσάκη θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Αν καταψηφίσουν το αίτημα, είναι εκτεθειμένοι. Χθες ρώτησα δύο φορές τον Τσίπρα αν γνώριζε για τις συνομιλίες. Αν ναι, έπρεπε να το πει. Αν όχι, έχει έναν ανεξέλεγκτο υπουργό», δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ. Πολιτικοί παρατηρητές δεν αποκλείουν όταν έλθει για συζήτηση και ψηφοφορία η πρόταση στη Βουλή ο μεν Παν.Καμμένος να την… ψηφίσει ηρωικός, αλλά να την καταψηφίσουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και διατεταγμένα από Μαξίμου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φαντάζομαι ότι Τσίπρας-Καμμένος θα συμφωνήσουν με το αίτημα. Η δικαιολογία Τσίπρα δεν στέκει, γιατί όλες οι εξεταστικές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παράλληλα ανοιχτές στη δικαιοσύνη», πρόσθεσεο κ.Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός χθες στη Βουλή υποστήριξε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα Επιτροπή της Βουλής με την δικαστική έρευνα όταν ο ίδιος έκανε ακριβώς το αντίθετο ήδη τρείς φορές.

Συγκεκριμένα με τις Επιτροπές της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, για τις προμήθειες εξοπλιστικών του Γ. Πσπαντωνίου, το ΚΕΕΛΠΝΟ και για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ παράλληλα διεξάγεται δικαστική έρευνα για κάθε μία.

Τη σφοδρή κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης αντιμετώπισε η κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία που προκάλεσε με αίτημά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της τελευταίας συνεδρίασης του Eurogroup. Η εικόνα στην αίθουσα της Ολομέλειας κατέγραφε την αίσθηση πολιτικής απομόνωσης του πρωθυπουργού, καθώς μόνο ο Π. Καμμένος εμφανίστηκε – όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο για τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ – από τους πολιτικούς αρχηγούς να στηρίζει την κυβέρνηση στην οποία άλλωστε συμμετέχει.

Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ

Ειδικότερα, την πλήρη κάλυψη στον Πάνο Καμμένο προσέφερε ο πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του στην συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πορεία της οικονομίας.
Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις συνομιλίες του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, σχετικά με την υπόθεση Noor 1, έκανε λόγο για «δήθεν κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη» και πρόσθεσε πως ο υπουργός Άμυνας μίλησε με κάποιον που ισχυριζόταν ότι έχει πληροφορίες και τον παρότρυνε να καταθέσει για τη μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή υπόθεση ναρκωτικών.
«Αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα» κατέληξε την αναφορά του για το θέμα, προσφέροντας πλήρη κάλυψη στον Υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Στο σκληρό μπρα ντε φερ που εξελίχθηκε κατεγράφη μεταξύ άλλων η απόρριψη, εκ μέρους του πρωθυπουργού, της προτάσεως του κ. Μητσοτάκη να αποφασιστεί η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο να διερευνηθούν όσα αποκαλύπτονται αναφορικά με την επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Αμυνας με ισοβίτη καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών. «Αν έχετε στοιχεία να τα πάτε στην Δικαιοσύνη» είπε ο κ. Τσίπρας, ο ποίος τόνισε όρι είναι άηθες να συστήνει η Βουλή Επιτροπές ανακριτικές για υποθέσεις, που ερευνά ήδη η Δικαιοσύνη. Λίγο ενωρίτερα ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ έλεγε: «Αν έχετε τα άντερα, καταθέστε ή πρόταση μομφής, ή πρόταση για προανακριτική επιτροπή», ενώ η Κυβέρνηση και προσωπικά ο κ.Τσίπρας απέρριψαν την απλούστερη ανακριτική κορφή της Εξεταστικής Επιτροπής, που αυτή δεν έχει αρμοδιότητα να καταλογίσει ποινικές ευθύνες. Η άρνηση αυτή του κ.Τσίπρα σχολιάστηκε αρνητικά και ειρωνικά, όπως και οι λεονταρισμοί Καμμένου, ο οποίος μπορούσε και μπορεί να λάβει ανάλογη πρωτοβουλία για τη σύσταση της Επιτροπής μόνο με μέρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα Επιτροπή της Βουλής με την δικαστική έρευνα όταν ο ίδιος έκανε ακριβώς το αντίθετο ήδη τρείς φορές. Συγκεκριμένα με τις Επιτροπές της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, για τις προμήθειες εξοπλιστικών του Γ. Πσπαντωνίου, για τα κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ και για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ παράλληλα διεξάγεται δικαστική έρευνα για κάθε μία.

Ερωτηθείς ο κ.Μητσοτάκης στο STAR δήλωσε ότι δεν έχει προσωπικές σχέσεις με τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη. «Δεν έχω καμία προσωπική σχέση με τον κύριο Μαρινάκη και οι σχέσεις μου με όλους τους επιχειρηματίες προσδιορίζονται από τον θεσμικό ρόλο μου. Τσίπρας και Παππάς τον συναντούσαν και πανηγύριζαν για τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες.

Όποιος είναι ένοχος να πάει στη φυλακή. Αλλά αυτό το κρίνει η δικαιοσύνη. Είναι αδιανόητο και παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες να μιλά υπουργός με ισοβίτη. Δεν είναι δουλειά του κ. Καμμένου να μπλέκεται στα χωράφια της Δικαιοσύνης. Επικοινωνεί και με άλλους ισοβίτες; Δεν στέκει η εξήγηση του Καμμένου ότι τον πήρε τηλέφωνο για να μην φοβάται», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πολύ πιο μεταρρυθμιστική η κυβέρνηση ΝΔ»

Η ΝΔ όταν έρθει στην εξουσία θα υιοθετήσει πλήρως το μεταρρυθμιστικό σχέδιο του προγράμματος, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνησή του «θα κάνει το κράτος πιο ανταγωνιστικό. Για να μπορέσουμε να περικόψουμε φόρους πρέπει να περικόψουμε δαπάνες. Κάθε μία πρόσληψη στο δημόσιο θα ισούται με 5 απολύσεις».

«Όλοι γνωρίζουν σήμερα οτι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολύ πιο φιλική στις επενδύσεις, πολύ πιο αποτελεσματική και πολύ πιο μεταρρυθμιστική» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα των συμβασιούχων.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments