Νίκος Νικολόπουλος: «Λουκέτο» ή εφαρμογή του «επαναστατικού» δικαίου στο ποδόσφαιρο!

Νίκος Νικολόπουλος: «Λουκέτο» ή εφαρμογή του «επαναστατικού» δικαίου  στο ποδόσφαιρο!

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΑΠΙΛΑ» ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ «ΑΥΡΙΟ» ΤΟ ΛΑΟΦΙΛΕΣ ΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Με αφορμή τα τελευταία θλιβερά γεγονότα στον χώρο του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σιχαίνομαι ν’ ακούω ότι το ποδόσφαιρο είναι προϊόν. Αλλά, αφού θέλουν να το βλέπουν ως προϊόν οι επαγγελματίες του αθλήματος, ωραία προστασία παρέχουν στο προϊόν τους…
Είναι ληγμένο κύριοι το προϊόν σας. Έχει σαπίσει και το Κράτος οφείλει πάραυτα να ενταφιάσει τη σαπίλα σε μια χωματερή.
Με τόσα που έχουμε βιώσει στα γήπεδα και φέτος, μόνο ένα σεισμικό σοκ θ’ αναστρέψει την αρρωστημένη κατάσταση.
Ναι, να διακοπεί το πρωτάθλημα επ’ αόριστον, με τη σύμφωνη γνώμη της ΟΥΕΦΑ και να μην συμμετέχουν τη νέα περίοδο οι Ελληνικές ομάδες στο Τσάμπιονς και το Γιουρόπα Λιγκ! Θέλει «άντερα», όμως, μια τέτοια απόφαση γιατί θα «πονέσουν» πολύ οι τσέπες των ΠΑΕ που εξασφαλίζουν έξοδο στην Ευρώπη, όπως και των άλλων ιδιοκτητών που επιβιώνουν από τα λεφτά της Ευρώπης και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Θα παρατηρηθεί μια ανατροπή, που ουδείς μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την επόμενη μέρα της. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει, όταν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, ποιος θα είναι ο χάρτης του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου μετά από μερικούς μήνες…
Παρά τις οδυνηρές και απροσμέτρητες συνέπειες, τάσσομαι προσωπικά υπέρ αυτής της λύσης.
Αλλά, δεν είμαι δογματικός. Μπορεί να ευδοκιμήσει και μια ακόμη πρόταση, υπό προϋποθέσεις, αν δεν προκριθεί η επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος. Πρόκειται για πρόταση που βασίζεται στο «επαναστατικό» δίκαιο και παρακάμπτει ό,τι έχει εφαρμοσθεί μέχρι στιγμής από το κανονιστικό-θεσμικό πλαίσιο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Απαιτείται, βέβαια, να συμφωνήσουν οι ΠΑΕ, η Σούπερ Λίγκα, η ΕΠΟ και η Πολιτεία.
Συγκεκριμένα:
-Να επιστραφούν οι τρεις βαθμοί στον Ολυμπιακό
-Να διεξαχθούν τα παιχνίδια ΠΑΟΚ-Ολυμπιακόύ και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ κεκλεισμένων των θυρών, με ξένους διαιτητές.
-Όλοι οι υπόλοιποι αγώνες των τριών διεκδικητών του τίτλου να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, επίσης με ξένους διαιτητές.
-Ο τελικός κυπέλλου να διεξαχθεί σε άλλη χώρα, π.χ. Γερμανία, Σερβία, Ρωσία, ΗΠΑ, Αγγλία, Σουηδία. Ομάδες άλλων χωρών το έχουν κάνει οικειοθελώς (π.χ. ο τελικός του Ιταλικού σούπερ καπ έχει διεξαχθεί στην Κίνα). Στην δική μας περίπτωση υπαγορεύεται, δυστυχώς, από λόγους έκτακτης ανάγκης.
Έχοντας συζητήσει με δεκάδες ποδοσφαιρόφιλους, είμαι πεπεισμένος ότι εδώ που φθάσαμε, το «επαναστατικό» δίκαιο είναι μια καλή λύση για εκτόνωση. Ωστόσο, δεν είμαι αφελής. Μπορώ να αντιλαμβάνομαι τις αντικρουόμενες θέσεις και τα διαφορετικά συμφέροντα και είναι εύλογο όσοι δεν βρίσκονται σε δεινή θέση, να επιθυμούν την λύση και εφαρμογή των αποφάσεών της αθλητικής δικαιοσύνης. Αλλά και τότε, όποια απόφαση δεν αρέσει, «αντιμετωπίζεται» με συλλαλητήρια, καταλήψεις και… κουμπούρια. Πρόκειται, δηλαδή, για τον φαύλο και επικίνδυνο κύκλο, στον οποίο περιστρέφεται το Ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο- μην ξεχνάμε- έχει υποστεί πρωτοφανή διεθνή διασυρμό.
Αντιλαμβάνομαι, επίσης, ότι η Κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, έχει χρέος να στηρίζει τους θεσμούς κι εν προκειμένω, αυτόν της αθλητικής δικαιοσύνης και δη τους τακτικούς δικαστές της.
Διαπιστώνω, ωστόσο, ότι η βούλησή της υπολείπεται έναντι των πρωταγωνιστών της αυτοδικίας και κατ’ αυτό τον τρόπο κλονίζονται τα θεμέλια της συντεταγμένης Πολιτείας. Σε τέτοιες, λοιπόν, έκτακτες περιστάσεις φρονώ ότι ο έλεγχος επανακτάται μόνο με ρηξικέλευθες και τολμηρές αποφάσεις»!

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments