Ναι, στην Ευρώπη τα θαλάσσωσε. Εντός συνόρων όμως έκανε μία από τις πιο επιβλητικές σεζόν στην ιστορία της και η γεύση που μένει στο στόμα είναι σχεδόν πάντα η τελευταία. Η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα από το «Ριαθόρ» απέναντι στην εξαιρετική Λα Κορούνια (2-4) κι έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας τρεις στροφές πριν το φινάλε.
Η πρώτη κουβέντα ήρθε από τον Φελίπε Κοουτίνιο, ο οποίος με ένα υπέροχο φαλτσαριστό πλασέ έκανε από πολύ νωρίς το 0-1 (7’), ανοίγοντας το δρόμο για την νίκη. Μία καταπληκτική πάσα του Λουίς Σουάρες που κατέληξε με απευθείας βολέ του Λιονέλ Μέσι έκανε το 0-2 (38’), όμως για λιγάκι οι σαμπάνιες ξαναμπήκαν στο ψυγείο.
Η γενναία Λα Κορούνια κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ από Λούκας Πέρεθ (50’) και Τσολάκ (64’), άγγιξε το 3-2, όμως στο τέλος δεν άντεξε.
Δύο γκολ από τον Λιονέλ Μέσι (82’, 85’) έδωσαν τέλος στην σεμνή τελετή που ολοκληρώθηκε στο 87ο λεπτό με την είσοδο του Αντρές Ινιέστα, για τον οποίον σηκώθηκε στο πόδι όλο το «Ριαθόρ».