Κάρολος-Καμίλα: Συνάντηση με Αρχιεπίσκοπο και βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

Κάρολος-Καμίλα: Συνάντηση με Αρχιεπίσκοπο και βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε περίπατο στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο παρευρέθηκαν ο μητροπολίτης Θερμοπυλών, ο πρόεδρος της ΜΚΟ “Αποστολή” καθώς και η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας κ. Σμιθ.

“Σας καλωσορίζουμε στη γη της καταγωγής κατά το ήμισυ των προγόνων σας, σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα και την Αρχιεπισκοπή με πολύ χαρά. Είναι γνωστό ότι αγαπάτε την πατρίδα μας, σέβεστε την ορθοδοξία μας και αυτό έχει αποδειχθεί από τις συχνές επισκέψεις σας στο μοναστήρι του Αγίου Όρους. Γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεστε για τις θεολογικές έρευνες, έρευνες που αναφέρονται στον πολιτικό, την τέχνη και την ιστορία”, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξήρε το φιλανθρωπικό έργο του πρίγκιπα Καρόλου, αναφέρθηκε στο έργο της “Αποστολής” και του δώρισε μία εικόνα της Παναγίας.

Το πρόγραμμα του πρίγκιπα Καρόλου για την Πέμπτη

Στις 11.35 πάει στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου όπου θα καταθέσει στεφάνι

Στις 12.30 θα μεταβεί στο λιμάνι του Πειραιά όπου θα βρεθεί στο βρετανικό πολεμικό πλοίο Echo που συμμετέχει στη νατοϊκή δύναμη , στο βρετανικό πλοίο του λιμενικού Valiant, στο Θωρηκτό “Αβέρωφ” όπου θα ξεναγηθεί και συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη και του Πολεμικού Ναυτικού και στην τριήρη Ολυμπία.

Στις 15 θα φτάσει στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο (Μικρολίμανο) όπου θα παρατεθεί δεξίωση από εκπροσώπους της Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στις 15.45 θα πάει στο Ίδρυμα Πολιτισμού “Σταύρος Νιάρχος”.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments