Πολύνεκρη Εθνική Τραγωδία: Πάνω από 20 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

Πολύνεκρη Εθνική Τραγωδία: Πάνω από 20 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

Φωτιά τώρα: Τραγική επιβεβαίωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο – Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι περισσότεροι από 20, είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, υπερβαίνει τους 20 και οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 88 ενήλικες, εκ των οποίων οι 11 είναι σοβάρα, καθώς και 16 παιδιά», ανέφερε τα ξημερώματα της Τρίτης (24/07/2018) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Δημήτρης Τζακανόπουλος, κατά την έκτακτη ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, χαρακτήρισε ιδαίτερα κρίσιμη την κατάσταση, λέγοντας πως «η Αττική αντιμετωπίζει μία πολύ δύσκολη νύχτα».

«Ο συνδυασμός των σφοδρών δυτικών ανέμων και των πολλαπλών παράλληλων μετώπων φωτιάς δημιούργησε μία πρωτοφανής σε έκταση και δυσκολία κατάσταση για τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Είχαμε τρία παράλληλα μέτωπα περιμετρικά της Αττικής και πάνω από 15 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, δημιουργώντας πρωτοφανή και ανυπέρβλητο κλοιό.

Το πύρινο μέτωπο στο Νέο Βουτζά εξελίχθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε καταστροφική πυρκαγιά, καθώς η ταχύτητα του ανέμου έφτασε μέχρι και τα 9 μποφόρ. Αποτέλεσμα, η φωτιά να περάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στη Λ. Μαραθώνος με κατεύθυνση προς την παραλία στο Μάτι» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως σε αυτή την περιοχή είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών και νεκρών, από πολίτες που δεν πρόλαβαν να απομακρυθούν και εγκλωβίστηκαν στα σπίτια ή στα αυτοκίνητά τους.

«Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, υπερβαίνει τους 20 και οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 88 ενήλικες, εκ των οποίων οι 11 είναι σοβάρα, καθώς και 16 παιδιά».

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments