Κύπρος: Ακαρπες οι προσπάθειες για συνάντηση Αναστασιάδη με Ακιντζί

Κύπρος: Ακαρπες οι προσπάθειες για συνάντηση Αναστασιάδη με Ακιντζί

Διέψευσε τις πληροφορίες για διευθέτηση κοινωνικής συνάντησης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Προδρόμου επιβεβαίωσε ότι ο Ν. Αναστασιάδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με τον Μουσταφά Ακιντζί, με την ευκαιρία των γενεθλίων του, επανέλαβε την ετοιμότητά του για συνάντηση, ακόμα και κοινωνικού περιεχομένου. Ανέφερε, ωστόσο, ότι δεν έχει διευθετηθεί κάτι τέτοιο.

Επισήμανε ότι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης κατ’ επανάληψη είχε ζητήσει από τον Ακιντζί να συναντηθούν και να συνομιλήσουν.

Δυστυχώς, είπε ο κ. Προδρόμου, κατά τη συνάντηση του Απριλίου, διαπιστώσαμε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμούσε να εμπλακεί σε διαπραγμάτευση.
Πρόσθεσε ότι ο χρόνος που παρήλθε θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί, διότι, όπως σημείωσε, υφίστανται ζητήματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν.

Σχετικά με τη διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει μόνο από τη μια πλευρά. Ανέφερε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη από καιρό και η όποια καθυστέρηση υπήρξε έγινε εξ υπαιτιότητας της άλλης πλευράς».
Επίσης, τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει διέλευση πολιτών μέσα από στρατιωτικά φυλάκια και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα γίνουν δεύτερες σκέψεις και θα ξεπεραστεί η στρατοκρατική λογική».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.