Μαλακή ομελέτα με βότανα

Μαλακή ομελέτα με βότανα

Όταν το ψυγείο αδειάζει ή έχουν περισσέψει βότανα.

Για 2 άτομα:

  • 4 αυγά ελευθέρας βοσκής
  • ​χούφτα πρασινάδα ή σπανάκι
  • ψιλοκομμένα βότανα (π.χ. μέντα, μαϊντανός, άνηθος, τσάιβ, εστραγκόν, βασιλικός)
  • 1 κ.σ. φέτα/ρικότα/κατσικίσιο τυρί
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • βούτυρο ή ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση:

  • Για τη γέμιση, σε ένα μπολ, ανακατέψτε την πρασινάδα (ή σπανάκι) με το λεμόνι και το τυρί.
  • Σε άλλο μπολ, σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα με μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ρίξτε τα ψιλοκομμένα βότανα και ανακατέψτε ελαφρά.
  • Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το βούτυρο. Όταν το βούτυρο αρχίσει να κάνει φουσκάλες (κουνήστε το τηγάνι για να πάει παντού), ρίξτε τα αυγά και μην τα πειράξετε για 20” μέχρι να αρχίσουν να πήζουν. Σηκώστε λίγο την άκρη της ομελέτας για να χυθεί κι άλλο αυγό στον πάτο. Επαναλάβετε 5-6 φορές.
  • Αφήστε την ομελέτα να ψηθεί (1-2′).
  • Πάνω στη μισή ομελέτα απλώστε τη γέμιση και σκεπάστε με την άλλη μισή. Αφήστε να ψηθεί για άλλα 30” (πρέπει να να είναι μαλακή αλλά όχι νερουλή).
  • Σερβίρετε με μια χούφτα ρόκα ή κάποια άλλη σαλάτα.

 

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.