5 κοντινές αποδράσεις για το διήμερο της 28ης Οκτωβρίου

5 κοντινές αποδράσεις για το διήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Πλησιάζει η αργία της 28ης Οκτωβρίου και βρήκαμε μια πεντάδα κοντινών στην Αθήνα προορισμών (όχι περισσότερες από δύο, δυόμιση ώρες απόσταση) που καλύπτουν όλα τα γούστα.

1. Η Κάρυστος

Από Ραφήνα, με τοπλοίο, χαζεύεις τα κυματάκια για μια ωρίστα και τσουπ, έφτασες Μαρμάρι. Από εκεί βρίσκεσαι σε 10 λεπτά στην Κάρυστο, το καμάρι της νότιας Εύβοιας, την ξακουστή για τα μάρμαρα και την ρυμοτομία της. Μεγάλο της ατού, ο παραλιακός δρόμος με τα καφέ, τα ουζερί και τις ταβέρνες. Φαγητό και κοψίδια στους Μύλους (κοντινή αμφιθεατρική περιοχή που σου προσφέρει στο πιάτο την Κάρυστο) και βόλτα στον Πλατανιστό να απολαύσετε το πράσινο και τρεχούμενα νερά.

2. Η Δημητσάνα

Δεν νοείται να πας μέχρι τη Δημητσάνα και να μην κατηφορίσεις προς το γειτονικό φαράγγι του Λούσιου. Υπέροχες εικόνες που θα δεις περπατώντας δίπλα και πάνω από το ποτάμι. Ο πετρόχτιστος οικισμός με την ανεμπόδιστη θέα προς την πεδιάδα της Μεγαλόπολης και του Ταΰγετου, έχει όση ησυχία χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς, ωραίες γαστρονομικές επιλογές και προσεγμένα μπαράκια στα στενά του, ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό ποτό. Χρησιμοποίησε την και ως ορμητήριο για να πάρεις μια γεύση από εξίσου δημοφιλείς προορισμούς που βρίσκονται κοντά όπως η Στεμνίτσα ή η Βυτίνα.

3. Ο Φενεός

Η ορεινή αυτή περιοχή της Κορινθίας ακούγεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι κοντά. «Κορινθιακή Ελβετία» την αποκαλούν και αν ρίξεις ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα θα καταλάβεις πως η υπερβολή εν μέρει δικαιολογείται. Διαδρομές γύρω από την μαγευτική Λίμνη Δόξας, για πεζοπορία, και παραδοσιακοί ξενώνες λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη λίμνη για διαμονή.

4. Οι Δελφοί

Δεν είναι τυχαίο πως το συγκεκριμένο μέρος το επέλεξε η Πυθεία. Αξιοθέατα το ιερό του Απόλλωνα, το μουσείο και το αρχαίο θέατρο. Η αμφιθεατρική θέα που προσφέρεται από τον αρχαιολογικό χώρο είναι μοναδική. Απλά δεν γίνεται να στερήσεις από τον εαυτό σου το βίωμα αυτής της αλλόκοσμης εμπειρίας. Για φαγητό μπορείς να πεταχτείς μια βόλτα μέχρι την κοντινή Ιτέα και το Γαλαξίδι.

5. Η Ύδρα

Η κοσμοπολίτικη αίσθηση που προσφέρει, οι πλακόστρωτοι δρόμοι της, η πιο παλιά συνοικία της Ύδρας, η Κιάφα και οι 7 ανεμόμυλοι στο ψηλότερο σημείο του λόφου του Αγίου Αθανασίου. Απολαύστε τη θέα και μετά επιστροφή στην παραλία για παραδοσιακά γλυκά και ποτό.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments