Επίσημο: Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας

Επίσημο: Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας

Ομόφωνα εγκρίθηκε η υποψηφιότητα του μέχρι σήμερα υφυπουργού Εργασίας, άλλοτε ειδικού γραμματέα του ΣΕΠΕ και τελευταίου γραμματέα της νεολαίας Συνασπισμού, Νάσου Ηλιόπουλου στην συνεδρίαση της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη». Ο ίδιος, κάτοικος Πατησίων, είναι ιδρυτικό μέλος της «Ανοιχτής Πόλης» και υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2006.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος οργανώθηκε στη νεολαία Συνασπισμού το 2002, όταν πρόεδρος του κόμματος ήταν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Διετέλεσε γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του Συνασπισμού, διαδεχόμενος τον Τάσο Κορωνάκη. Υπήρξε μάλιστα ο τελευταίος γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού, η οποία πλέον δεν υπάρχει καθώς αυτοδιαλύθηκε εντός της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου, ενώ δεν κατάφερε να εκλεγεί στις εθνικές εκλογές του 2015, όντας στο ψηφοδέλτιο Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τα τέλη του 2016 ανέλαβε ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Στον ανασχηματισμό του Φεβρουαρίου του 2018, έγινε υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρει απέναντί του τους Κώστα Μπακογιάννη με υποστήριξη Νέας Δημοκρατίας και Ποταμιού, τον Παύλο Γερουλάνο με υποστήριξη του Κινήματος Αλλαγής, τον Νίκο Σοφιανό από το ΚΚΕ και τον Ηλία Κασιδιάρη από την Χρυσή Αυγή.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την επικύρωση της υποψηφιότητάς του, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε:

«Η διαδικασία της «Ανοιχτής Πόλης» ολοκληρώνεται αυτή τη στιγμή. Μετά από εισήγηση του Συντονιστικού η Ολομέλεια αποφάσισε ότι ξεκινάμε τον αγώνα μας. Νομίζω ότι το πρώτο που θα θέλαμε εμείς από την μεριά μας να τονίσουμε είναι το εξής:

Όλα τα τελευταία χρόνια η Αθήνα έχει μάθει, σε δημοτικές αρχές που ήταν πάρα πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος, πάρα πολύ κοντά στο κεντρικό πολιτικό σύστημα και την ίδια στιγμή πάρα πολύ μακριά από τις γειτονιές της Αθήνας.

Η Αθήνα είναι μια πόλη που βλέπει κάποιος ξεκάθαρα το αποτύπωμα της κρίσης, βλέπει ξεκάθαρα την έκρηξη των κοινωνικών ανισοτήτων και την ίδια στιγμή μια πόλη στην οποία οι δημοτικές αρχές είχαν παραδοθεί στην αυστηρή μνημονιακή πειθαρχία και είχαν εγκαταλείψει την κοινωνική πολιτική.

Ακριβώς γι αυτό τον λόγο πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια δημοτική αρχή, που θα ασχοληθεί με όλα αυτά, όπως είναι η αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων, το πράσινο και η καθαριότητα που είναι όρος αξιοπρέπειας για χιλιάδες πολίτες αυτής της πόλης.

Μια δημοτική αρχή, η οποία θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στην κατοικία των ανθρώπων της και δεν θα αφήσει την Αθήνα να γίνει απλά ένας χώρος για real estate και AirBnB, το οποίο αλλάζει την φύση ολόκληρων γειτονιών και διώχνει τους ανθρώπους από αυτές τις γειτονιές. Ταυτόχρονα χρειαζόμαστε μια δημοτική αρχή η οποία θα υπερασπιστεί τη Δημοκρατία στην πόλη, θα αποτελέσει ασπίδα απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοναζί, δεν θα συνομιλεί με τις δικές τους προτεραιότητες και τη δική τους πολιτική ατζέντα».

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments