Η βελουτέ της κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης

Η βελουτέ της κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης

Μία αναπάντεχη βελουτέ, με ένα παραδοσιακό υλικό!

Υλικά

  • 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα σε κυβάκια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ζωμό λαχανικών ή κότας
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό και γιαούρτι για το σερβίρισμα
  1. Βάζετε τις πιπεριές σε ταψί, τις αλατίζετε και τις ψήνετε για 30 λεπτά στον φούρνο στους 180οC.
  2. Κλείνετε τις πιπεριές σε πλαστική σακούλα μέχρι να γίνουν χλιαρές, τις ξεφλουδίζετε έτσι ευκολότερα και πετάτε τα σπόρια. Τις ψιλοκόβετε.
  3. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα και τις πιπεριές, σβήνετε με το ζωμό όσο να σκεπάζει τα υλικά, αλατίζετε ελαφρά, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
  4. Πολτοποιείτε τη σούπα, ελέγχετε το αλάτι, σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.