Πατατοπρασόπιτα

Πατατοπρασόπιτα

Αρωματική και ιδιαίτερη!

Υλικά

  • 500γρ. φύλλο χονδρό για πίτες
  • 2 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 5-6 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200γρ. αλεύρι
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αρκετό αλάτι, πιπέρι
  1. Ετοιμάζετε τη γέμιση. Αλατίζετε καλά τα πράσα και τα στύβετε να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα ανακατεύετε με τις πατάτες και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλεύρι και μισό φλιτζάνι από το ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε καλά.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
  3. Ρίχνετε τη γέμιση από πάνω και τη στρώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα και αυτά αλειμμένα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
  4. Περιχύνετε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την χαράζετε σε κομμάτια. Την ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Comments

comments

Afieroma.gr
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.